Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

- Enormt undervurdert

12.01.2019 12:09 Richard Ekhaugen

V75 Jarlsberg: I "Før du leverer bongen" løfter vi frem den siste og beste infoen før lørdagens V75-omgang på Jarlsberg.

- Det ser ut til å bli en fin bane. Geir Flåten sier at dette er en bra bane i januar. Det ligger an til at man kan rive av fremskoene. Baksko med noe feste tror jeg de fleste vil benytte seg av, sier RD-reporter Hans Kristian Skubberud ved åpningen av Live Lørdag V75 i 12-tiden.

V75-fasit fra Stian Hallenstvedt:
1.avd: Garderingsløp
2.avd: Utgang 10 Roi De Monde
3.avd: Objekt: 9 Mira Star M.
4.avd: Banker: 9 Ulsrud Tea
5.avd: Garderingsløp
6.avd: Alternativ Banker: 6 Madelen L.T.C.
7.avd: Pausehest: 7 Balder Mollyn

V75-1:
- 3 Aasvind tapte nok en 20 meter på galoppen sist. Normalt sett er han travsikker, og med to hester i volten bør han komme av gårde. Jeg synes hesten holdt bra sist. Det står noen hardinger på tillegg her, og jeg er fornøyd med tredje-fjerde. Samtidig skal jeg ikke avskrive ham helt, understreker Geir Flåten.
- 7 Tangen Frikk varmet fint, men han hostet litt. Vi har flere hester på stallen som har vært forkjølet og det gjør meg litt usikker. Jeg følte han hadde fart til å vinne da han galopperte sist, forteller Tom Erik Solberg.
- 9 Finnskog Nox kjentes fin ut i varming. Han virker så pigg og fin hjemme. Han går i rygger, han avsluttet i 1.24-fart etter fjerdespor i siste sving på Bjerke. Får vi ikke rygger i dag får vi bare blåse rundt dem om han er i det humøret. Vi får se hvordan han takler to så tette starter, sier Henrik Kulblik.
- Per Oleg Midtfjeld har hatt et godt tak på 10 Faks Blæsen. Formen på hesten er på vei opp, det virker slik i trening. Han kan stresse seg opp sammen med andre hester og slår i sammen og galopperer. Han lærer forhåpentligvis litt og litt for hvert løp nå. Jeg tror han går feilfritt i dag og kan dukke opp på trippelen, sier Lars O. Romtveit.
- 11 Spydomann Ø.K. er kapabel og tåler å gjøre litt selv. Jeg tror han kan kjempe høyt oppe, sier Vidar Hop.
- Det ble litt for trangt for 12 Ådne Kommandør sist og han ble redd og galopperte. Han gikk et voldsomt løp etterpå, det er på ingen måte noen formsvikt på gang. Han er ikke noe lyn ut, men jeg ser litt lyst på det. Uten for store trafikkproblemer tror jeg han kjemper helt der fremme, sier Johan Herbjørn Undem.

V75-2:
- 3 Silversmith AC
har vi brukt god tid på, han var hissig og dum da han kom. Han er lynkjapp ut og jeg tror ingen henter en lengde på ham. Hesten kommer til å sitte i tet. Jeg tror vi har med to vinnere på transporten i dag. Sist på Forus dro kusken ikke proppene på ham heller, sier Harald Inge Hagen.
- 5 Rocky Rich
er pigg og fin, kjennes ut som han skal. Han føltes ut ned siste langside sist, men det var ingenting der da jeg skulle angripe. Vi har ikke funnet noen feil på ham i ettertid, sier Adrian Solberg Akselsen.
- 7 Dreamliner
vant et lunsjløp sist, men var ikke tom i mål. Hadde problemer med drasjekken og hadde nok med å kjøre i trav. Det er en bra hest og han duger litt, synes Eirik Høitomt.
- 10 Roi du Monde varmet som normalt. Jeg kjørte 1.18/2000 meter for et par uker siden og han kjentes klar ut. Han er litt redd for sprut, så andre rekke kan være et minus. Hesten er bra og tåler å gjøre litt selv. Tempo vil være en fordel, forteller Vidar Hop.

V75-3:
- 2 Aida Mae
gikk på det jevne på Momarken, men var veldig god sist. Jeg tror hun er på vei mot formen. Distansen takler hun, hun kan vinne, mener Eirik Høitomt.
- 6 Pleasetellmewhattodo tok vi ut i sommer, da gikk det fort. Debuterte på Bjerke for to-tre måneder siden, men hun var syk. Hun er så godt forberedt som jeg kan få til hjemme, og jeg tror vi får se en veldig bra prestasjon. Min er sterk og god og bra på lange løp. Hun er avhengig av tempo. Hun har knust dem fra dødens i Skien, og det er tøffere enn å gå utenpå her på Jarlsberg. Jeg føler jeg har en hest som duger bra her, sier Alexander Heisholt.
- 7 Dreamy Queen varmet ikke like fint som sist i dag. Sporet er imot i dag, og vi står sjanseartet til. Formen tror jeg er bra, vi kan kanskje kjempe om en tredje-fjerdeplass, sier Lars Anvar Kolle.
- 9 Mira Star M har gjort utrolige fine løp i det siste, og var knallsterk i Skien sist. Sporet er perfekt og distansen til vår fordel i dag. Hun vinner ikke så ofte og det er gode hester imot, men jeg håper og tror at vi skal være med å kjempe, sier Ole Johan Østre.
- 11 Lightning var solid på Momarken, jeg synes hun er enormt undervurdert i dag. Svein Ove Wassberg opp i dag er ikke noe minus. Hesten har utviklet seg med løpene og blir bare bedre og bedre. Jeg tror hun kjemper i toppen, 2600 meter er bare et stort pluss, sier Harald Inge Hagen.

V75-4:
- Jeg synes det ser urealistisk ut at 1 Kiro Bia Balderina skal slå Ulsrud Tea. Kagge Lina og andre er startraske, så jeg tror ikke på. Vi får kjøre etter andreplassen, sier Bjørn Steinseth.
- 9 Ulsrud Tea
kan sitte i førstespor og angripe når han vil i dag. Forutsetningene ser bedre ut i dag enn sist. Hun har mye større fart i kroppen enn de andre. Turen har gått fint. 90 % av markeringene i V75 er mye, men hun skal ha en toppsjanse, sier Ove Kenneth Karlsen.
- Alle løp skal kjøres, og før eller siden taper 9 Ulsrud Tea et slikt løp. Jeg ser for meg at det kan bli litt spesielt med 60 meter frem og lenge alene. Det er viktig å finne den riktige farten å kjøre i. Får vi ikke en rygg med èn gang kan hun bli hissig, samtidig er hun blitt bedre på dette de siste årene. Jeg ser selvfølgelig lyst på det, noe annet ville blitt for dumt, understreker Svein Ove Wassberg.

V75-5:
- 1 Denali
gikk bra sist, hun har gjort fine løp stort sett hele tiden. Sporet er et lite minus i dag, hun er ikke de raskeste fra start. Hun speeder fort med rett løp, og kjennes bedre ut i trening enn noen gang, sier Olav Mikkelborg.
- 6 Vici Celavie
gjorde et veldig fint løp sist, jeg kjørte faktisk litt dårlig. Løpsopplegget har ikke så mye å si, hun har vunnet fra tet og gjort gode løp bakfra. Hun er naturlig startrask, men det kommer litt an på hvordan de andre løser. Kan jeg komme til, vil jeg gjerne sitte i tet. Hun møter gode hester, men jeg har en god følelse. Det blir amerikanervogn som sist, forteller Lars Fredrik Kolle.
- 8 Katie Mae
gjør gode løp hele veien. Har fått et dårlig spor igjen, men hun er selvfølgelig aktuell på ny, mener Eirik Høitomt.
- 11 Helen Boko galopperte da jeg tok litt for mye i henne selv, det var ikke hesten sin feil. Jeg tror aldri hun har galoppert før det. Det er faktisk et av de bedre løpene hun har gått, hun havnet jo 20-30 meter bak sistehesten. Til tross for enkel motstand leverte hun en bra siste 600 meter. Det er to hester som skiller seg litt ut, Katie Mae og Kolle sin. Jeg tror min hest er vel så god bakfra. Man må ikke ha så mye uflyt i V75 før man er sjakk matt, minner Pål Buer om.


V75-6:
- 6 Madelen LTC
har gått 1.20/2100 og har virket fin på det. Nå må hun gå 1.13 full vei, men hun så fin ut på mandag. Det er ofte slik at disse gode hestene presterer bra første gang ut etter pause. Jeg har faktisk litt tro på henne. Vi prøver å kjøre til tet og sitte der, sier Eirik Høitomt.
- Jeg var veldig godt fornøyd med 10 Zelov sist, mindre fornøyd med meg selv. Han gikk veldig fint til slutt og virket sterk. Får Madelen LTC styre for mye kan det bli vanskelig for oss andre bakfra. Løpet er imidlertid åpent, og flere kan vinne. Jeg tror Zelov har mye å hente fremover, sier Åsbjørn Tengsareid.
- 12 Radieux møter hester han matcher, men sporet er vanskelig og det kan bli langt frem. Han må ha litt hjelp underveis. Jeg tror han har toppform, men har kanskje ikke den samme motivasjonen til å gjøre for mye jobb selv, sier Svein Ove Wassberg.


V75-7:
- Jeg måtte ta litt i 1 Hvalstad Odin sist og da kom galoppen. Jeg tror kanskje han er best i rygg, men da kan det bli sjanseartet. Jeg tror han kan ha vinnersjanse fra tet også, det er ikke umulig at han kan lede hele veien, sier Åsbjørn Tengsareid.
- 4 Wellek
er mye bedre uten sko, utvilsomt. Kan han gå uten sko i dag, kan han kjempe der fremme, tror Eirik Høitomt.
- 5 Emil Mollyn er en av de som tilhører favorittskjiktet i dag synes jeg. Vi lar de andre kjøre om teten, han er absolutt best i rygger. Sist ble det dødens, det passer ikke ham. Han er ikke noe dårligere enn disse om han får det optimale løpet. Han er aktuell i toppen, sier Ole Johan Østre.
- 7 Balder Mollyn har jeg hatt etter Derby. Han trener veldig bra, men han sliter med noen problemer. Han går også og binder seg og blir ikke så effektiv i aksjonen bak som jeg tror han kan bli. Det dukket opp en hovsprekk, og det kan være noe av årsaken. Denne sprakk opp på torsdag. Jeg tror han kommer til å gå greit med det, men jeg er litt utrygg rundt dette. Jeg tror han kommer til å bli bra utover i året, men det kan hende han trenger et par måneder før han er der jeg vil ha ham. Han er nok på høyde med der Odd Herakles var på samme tid av karrieren. Er han så god som jeg håper på, er han fort på trippelen i dag, mener Lars O. Romtveit.
- 9 Alsaker Blest kan løfte opp hodet og vente på de andre hvis man kommer for tidlig foran, men han har også vunnet fra dødens. Jeg føler han skal være med å kjempe om seieren i dag, sier Vidar Hop.
- Spesielt i de to siste løpene har 11 Moe Tjalve kjentes mer kjørbar ut, jeg håper han følger opp i dag. Begge mine går med pigger i dag, det har de ikke gjort på Vestlandet. Jeg synes det virker hardt å kalle ham favoritt, men han er en av flere, mener Pål Buer.
- 12 Eidshaugdjerven var bra sist. Han fikk et fint løp og avgjorde løpet ned siste langside og forlot dem til slutt. Han har hatt mye utur i løpene. Jeg håper på tempo underveis i dag, blir det ikke det må vi gjøre litt grovjobb selv. Jeg har ikke tenkt å sitte fast i dag, vi kjører for å være med i toppen, sier Veronika Bugge.

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.