Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Wassberg-show

12.01.2019 15:25 Magne Engebretsen

Svein Ove Wassberg styrte tre V75-vinnere på Jarlsberg. (Foto: Hesteguiden.com)

V75 Jarlsberg: Visst var det forventet at Svein Ove Wassberg skulle på seremoniplass på Jarlsberg, men de færreste hadde ventet at det skulle skje allerede etter V75-1. Etterpå kom han tilbake etter V75-2 og V75-4.

Der sendte Svein Ove Wassberg oddsbomben 8 Miramill inn til knepen, men sikker seier. Hoppa fikk et fint løpsopplegg i tredje par utvendig, angrep i tredjespor på siste langside og var sterk nok til å fullføre helt hjem. Kort før mål var ledende 3 Aasvind innhentet. Hoppa til Helge Skjoldal innledet dermed sesongen med seier og 40 000 kroner innkjørt. Vinnertiden ble 1.28,6v/2140 meter. 
- Jeg har kusket henne mange ganger i Bergen og kjenner henne fra tidligere. Hun kjentes sterk og fin da jeg la ut i angrep. Jeg trodde det var for langt fram til 3 Aasvind, men hoppa stod på flott helt inn. Jeg fikk beskjed om ikke å jage for mye på henne, så jeg holdt fokus på å være snill mot henne. Det var ekstra morsomt å vinne for Helge Skjoldal, som er en gammel barndomskamerat av meg, sa Svein Ove Wassberg.

I V75 var vinneren et åttendevalg, og utgangsverdien i V75 var 227 kroner.

Wassberg igjen
Også etter V75-2 kunne Svein Ove Wassberg ta turen til seremoniplass og seiersprat med Kurt Hella. 5-åringen til Tor Ivar Hagen (trener) og Leiv Larsen (eier) styrte rett til tet med tredjevalget 3 Silversmith A.C. og holdt skansen helt hjem. Vinnertiden var 1.16,0a/2100 meter. Verdien gikk nå opp til 726 kroner etter seieren til tredjevalget. 
- Det ble en tøff åpning, men jeg har kjent at det er bra distanse i ham. Han svarte fint opp hele veien. Hesten er i flott utvikling. Han kan være ganske hissig, og han vil nok trenge litt tid mellom løpene, men han rekker et godt stykke, sa Svein Ove Wassberg etter seier verd 40 000 kroner.

Tet hele veien
Hva var vel mer fortjent enn at en Trond Anderssen-hest vant V75-3, Yarrah Bokos løp? 3 Luxury Tile var tidlig i tet og la opp til et jevnt 1.17-tempo i tet. Hoppa holdt enkelt unna for Kristan Malmin (kusk) og Trond Anderssen (trener). Hoppa vant for annen gang i år og fikk 50 000 kroner for jobben.
- Vi hadde Yarrah Boko på stallen siden han var åring, og han har gitt oss svært god reklame. Det var morsomt å vinne dette løpet til hans ære. Vi har fin flyt på stallen, har mye bra på gang og ser lyst på 2019, sa en storfornøyd Trond Anderssen.
- Hun fikk massasje i tet i sisterunden, men hun var pigg og fin hele veien og vant veldig kontrollert. Det er en veldig fin hoppe. Yarrah Boko gledet hele trav-Norge, og det er morsomt å hedre ham. Luxury Tile har mye å gå på, og idag vant hun veldig lett, sa Kristian Malmin. Luxury Tile vant på 1.15,8a/2609 meter.

I V75 var vinneren favoritt, og verdien var nå 1386 kroner. 

Seier nummer 77
9 Ulsrud Tea virker å være bedre enn noensinne - i en alder av tolv år og med 158 starter i kroppen. Nå hadde hun langt fram til rømlingen 1 Kiro Bia Balderina i siste sving, men la inn 1.19-fart de siste 400 metrene og vant for 77. gang i den 159. starten. 
- Jeg tenker på hoppa flere ganger om dagen. Hun betyr enormt mye for meg. Det er bra for østledningene at Svein Ove Wassberg ikke er stasjonert der. Da hadde han gjort rent bord, mente trener Ove Kenneth Karlsen etter en ny seier - verd 50 000 kroner.
- Det ble enkelt da vi kom opp i ryggen på Kiro Bia Balderina i siste sving. Ulsrud Tea er et eventyr av en hest. Hun er fantastisk - smilte Svein Ove Wassberg - ekstra glad etter å ha vunnet tre V75-løp på samme dag for aller første gang. Anita Wergeland eier hoppa som nå vant på 1.24,1v/2160 meter. Nå er hun oppe i 6 347 357 kroner.

I V75 var Ulsrud Tea stor favoritt, og verdien var nå 1450 kroner.

Dramatikk i V75-5
I V75-5 spratt plutselig 6 Vici Celavie i tet, og da overtok 8 Katie Mae:
- Hoppa ble redd for tavla på innerbane, og det var grunnen til galoppen, sa en skuffet Lars Fredrik Kolle.
- Tur og utur jevner seg ut. Jeg var egentlig innstilt på å kjøre utvendig idag og hadde som plan å legge press i sisterunden. Nå fikk vi uventet tet, og da holdt hun egentlig veldig lett unna. Hun konkurrerte i amerikanervogn for første gang, og hun var lettet i balansen. Hun er god, skrøt landschampion Eirik Høitomt.
- Hun ble litt rullete på slutten, men jeg kjørte på sikkerhet og vant sikkert, sa Eirik Høitomt etter at at hoppa hadde vunnet for 10. gang i den 15. starten:
- Jeg har aldri kjent henne så bra i varmingen som idag. Eirik Høitomt ville teste henne i amerikanervogn, og jeg tror det skal være mye å gå på, sa Stein Ivar Kløven, som eier og trener den gode hoppa. Katie Mae vant på 1.15,5a/2100 meter og fikk 50 000 kroner for å vinne. I V75 var vinneren nestfavoritt, og verdien var nå 2229 kroner.

Herlig comeback
6 Madelen L.T.C. hadde ikke startet siden juli, før hun nå årsdebuterte i regi Marlene Berdalen/Eirik Høitomt/Marie Winnes. Hoppa var tidlig i tet og dro unna i jevnt 1.15-fart. Fra annet par utvendig angrep 7 Denise F. Boko på siste langside og fullførte overraskende sterkt, men Madelen L.T. C holdt sikkert unna.
- Hun har hatt en alvorlig skade og kommer tilbake og vinner på denne måten. Det er ubeskrivelig. Eirik Høitomt har hatt en finger med i spillet, og dette var stort, sa Marie Winnes. 
- Jeg var spent på henne siden det var lenge siden hun har startet. Hun trenger å komme igang, og det er flott løpshode på henne. Kretsen rundt har gjort en flott jobb. Dette er rett og slett en flott traver, sa Eirik Høitomt.

Vinnertiden til Madelen L.T.C. ble 1.14,4a/2100 meter, og førstepremien var 70 000 kroner. I V75 var vinneren favoritt, og verdien var nå 2563 kroner.

Hattrick av Høitomt
Ikke bare Svein Ove Wassberg vant tre V75-løp. Også landschampion Eirik Høitomt prikket enn tre fulltreffere - attpåtil på rad. I V75-7 lette han lenge etter luka bak 4 Wellek, men da den kom tidlig på oppløpet, avsluttet han forrykende og hentet igjen 12 Eidshaugdjerven på målstreken. Sistnevnte var mildt sagt tapper etter en sisterunde i tredjespor:
- Jeg hadde faktisk godfølelsen da jeg passerte mål, men jammen ble det jevnt. Wellek var uansett veldig god, og han fungerte flott uten sko. Jeg vil berømme trener Kjell Løvdal. Han er utvilsomt en meget dyktig travtrener, skrøt Eirik Høitomt. Wellek vant på 1.26,4a/2100 meter, og førstepremien lød på 60 000 kroner.

Riktig V75-rekke ble 8 Miramill - 3 Silversmith A.C. - 3 Luxury Tile - 9 Ulsrud Tea - 8 Katie Mae - 6 Madelen L.T.C og 4 Wellek. Syv riktige gir 13 100 kroner. Seks riktige gir 90 kroner, mens det ikke blir utbetaling for fem riktige.


Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.