Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

- Begge kan vinne

13.01.2019 15:04 Richard Ekhaugen

Mikael Selin seler ut to potensielle seierskandidater i V75-omgangen på hjemmebanen Mantorp søndag. Foto: Kanal 75.

Jackpot V75 Mantorp: - Begge mine hester kan vinne om det klaffer, sier hjemmetrener Mikael Selin før søndagens jackpotomgang på Mantorp.

Mikael Selin har vært profftrener på Mantorp siden 2003 og flertalet av stallens 23 hester har han oppdrettet (stall Marke) og eier selv sammen med samboer Christel Berntsson.
- Det blir mer harmoni i stallen på den måten, men jeg har også noen utenomstående hesteeiere som jeg kjenner godt. Men kjefter de på meg så kjefter jeg tilbake, sier han og ler.

Allsidig bakgrunn
Mikael Selin har også drevet et transportfirma de siste 10 årene, en kjærkommen ekstra inntekt.
- Det er godt å ha noe som betaler for hestene. Jeg har sjåfører som kjører døde dyr fra gårder til forbrenning som siden blir til energi.
- I tillegg sitter jeg i styret på Mantorptravet, og jobbet også litt ekstra der under en periode hvor de ikke hadde noen sjef, forteller Selin til Kanal 75.

Krefter spart sist
På søndag seler han ut to formsterke hester i V75-omgangen på Mantorp. Tiger Marke er favoritt og Glide Marker et tredjevalg i skrivende stund.
- 2 Tiger Marke (V75-6) har holdt seg kanskje hel og frisk nå og traver bedre på alderens høst. Han var flink i finalen sist fra et dårlig spor. Erik Adielsson valgte å kjøre innvendig, og det var nok rett mot steinhard motstand og siden han møtte hester som var bedre enn ham. Han hadde bra fart i mål etter at han fikk åpning og Erik sa at det fantes krefter igjen til neste gang. Siden hesten er skjør har han bare fått rolig trening etterpå, og dette løpet kommer med rett tidsintervall siden forrige løp.

- Ned en klasse
- Han går ned en klasse og møter ikke like gode hester denne gangen. Den gangen var det hester som Martin de Bos og Illuminati han møtte. Da han vant for tre starter siden rundet han konkurrentene etter angrep syv hundre meter fra mål, og det med en kort startgalopp. Nest sist ble han speedet ned av Sheriffen. Hesten er rask ut og spor to er perfekt. Jeg tror han er blant de tre og klaffer det, kan han gjerne vinne også, sier Selin.

Sporet sjanseartet
- 13 Glide Marke (V75-7) er en ganske fin hest som har opptrådt litt umodent. Nå begynner han å lære, og han var flink i seiersløpet sist. Da åpnet han bra, bakket seg rundt og spurtet ned feltet. Jeg synes han har vært best når han har vært med der fremme, og det har han jo ikke spor til nå. Samtidig må han også lære seg å gå bakfra.
- Sporet er litt sjanseartet, men Carl Johan Jepson er veldig god til å finne luker underveis. Det er alltid vanskelig å ta opp og gå rundt et så stort felt, og sitter det for mange hester i andrespor da kan det bli for langt frem. Samtidig er hestene han møter nå ikke bedre enn ham, og han skal også kunne være blant de tre. Ja, han kan også vinne om det klaffer, sier Selin.

Meldt snøvær
Hvem av dine to har størst seierssjanse?
- Jeg synes de er jevnbyrdige. Dette er ikke hester man setter seg til i dødens med og vinner, de er avhengige av ryggløp. Ifølge værmeldingen skal det snø på søndag og det kan hende at hestene må gå med brodder. Blir det for mye snø i banen er ikke det bra for mine hester, de krever feste, forteller Mikael Selin til Kanal 75.

Jackpot i internasjonal V75 på Mantorp. 2 683 758 SEK ekstra i syverpotten!

Innleveringsfrister Mantorp (S3/33):
V75 kl. 15:50
V4 kl. 16:50
DD kl. 17:30

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.