Jean-Baptiste Lechat er NRs ekspert på fransk travsport. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media.

- Hoppa runder til seier

5+ La Capelle: - Onsdagens 5+ løp er femte kvalifiseringsløp til Grand National du Trot Paris-Turf, forteller vår franske travekspert Jean-Baptiste Lechat. Hestene må være sterke på denne banen, det er en solid stigning på oppløpet.

QPlus
Av: Jean-Baptiste Lechat/Jan Elvestad
Publisert: 21.05.2019 20:23

På første:
15 Chica de Joudes er en sterk hoppe, som tok en lett seier i sin siste start. Her sikter hun seg inn på teten og vil siden holde et høyt tempo siste 1000 meterne.

På andre til femte:
8 Bachar er en god og sterk hest, og kusken vil trolig gjøre et offensivt løp. Jeg håper han ikke vil kjøre for fort underveis, på denne banen vil det straffe seg til slutt. Det skal være en fin mulighet for en framskutt plassering.
5 Bacchus d'Ela har nå fått to preparé-løp. Han var meget god i fjor, er han på sitt beste kan du være sikker på at han ender helt i toppen av premielisten.
10 Cicero Noa er en flink hest. Det er ikke en vinner, men han gjør alltid sitt beste. Han vil sette pris på høyt tempo underveis, da vil han avslutte fort over oppløpet.
17 Azaro d'Eva overrasket stort for en uke siden. Han avsluttet da til andreplassen bak den overlegne Looking Superb, etter en lang rekke med dårlige prestasjoner. Treneren er magisk med gamle hester, det er sannsynligvis forklaringen til hans siste resultat ... Han vil prøve å bekrefte den prestasjonen på onsdag.

Reserver:
7 Christo har en meget fin oppgave i dette løpet. Han kan trave i alle posisjoner underveis, men jeg vil helst se at han sitter i rygger underveis i denne klassen. Jeg skulle gjerne hatt hesten med på mitt 5+ forslag.
2 Bob startet ikke i løp i perioden april 2018 til januar 2019. Han er nå på vei tilbake til god gammel form, de siste prestasjonene blir stadig bedre. Dette er en mulighet for en plassering blant de fem fremste til slutt.

Forslaget:
1. plass: 15
2. plass: 5-8-10-17
3. plass: 5-8-10-17
4. plass: 5-8-10-17
5. plass: 5-8-10-17
Vinner og fire hester rundt
24 rekker (25 prosent) = 120 kroner

Innleveringsfrist i onsdagens 5+ er kl. 13:50.
Løpet vises både på Rikstoto Direkte og VG.no.

Tips til onsdagens franske løp (Engelsk PDF)