Jarlsberg travbane. Foto: hesteguiden.com

Dugnaden gir uttelling

Stian Hallenstvedt og Trond Marthinsen er to Jarlsberg-entusiaster som har tatt initiativet til en stor dugnad foran lørdagens V75-omgang. - Målet er å se mange nye fjes på travbanen, og jeg tror vi vil lykkes, sier Trond Marthinsen.

V75
Av: Magne Engebretsen
Publisert: 08.11.2019 11:42

Fengselsbetjenten som er bosatt på Vear, like ved Jarlsberg, er også mannen bak andelslaget som har 3-års-talentet Sweet Lins. Trond Marthinsen liker å ha mange jern i ilden, og nå er oppgaven å fylle Jarlsberg med nye tilskuere:
- Vi har tatt et initiativ overfor Vestfold Travforbund, som igjen har involvert travlagene hvor hvert medlem utfordres til å møte opp på kjøringen, samt å ha med seg minst en venn. Vi har satt opp telt på publikumsplassen, hvor man kan få kjøpt lapskaus, pølser og drikke for en billig penge, innleder Trond Marthinsen.

Møt nabo'n på Jarlsberg
Under mottoet "møt nabo'n på Jarlsberg" har Stian Hallenstvedt og Trond Marthinsen fått med seg hele travlags-Vestfold til en felles dugnad. Flyere er distribuert til 1000 postkasser i nabolaget og hos lokale bedrifter, og alle travlagsmedlemmer er utfordret i å få med nye travspillere til å bli med På Lag:
- På Lag er en fantastisk måte å spille på hest på. Vi merker at det er en ganske stor bøyg å få folk til å registrere seg på rikstoto.no, men det er jo en såre enkel operasjon når man først setter igang. Vi vil ha egen stand både i første og annen etasje i restaurantbygningen lørdag for å hjelpe folk med å registrere seg. Når vi summerer, så blir det spennende å se i hvor stor grad vi har lykkes. Målet er en drøss nyregistreringer inne på banen, en solid omsetning i På Lag-spillene vi organiserer - og en overraskende god baneomsetning. I øyeblikket laver snøen ned, men været får vi ikke gjort noe med. Det er bare å kle seg godt og møte opp på Jarlsberg til hva som skal bli en flott dag for hele familien, for det er ponniridning for de yngste, fortsetter Trond Marthinsen.

Spillmessige godbiter
Sammen med Stian Hallenstvedt vil Trond Marthinsen stå for flere av på Lag-spillene. Allerede nå røper Trond Marthinsen hva som kan være et par spillmessige godbiter:
- 9 Siberian Justice i V75-1 kommer ut med ny skoning og er i veldig bra form. Han kan være et godt spill. Det samme kan 11 Vivienne i V75-7 være. Visst er 4 Best of All en god hest, men hun har doblet grunnlaget sitt på en måned, mens Vivienne har vært veldig god i lang tid. Den sikreste bankeren er nok 5 Ulsrud Tea i V75-3. Det oser billig tet, og da er nok grovjobben gjort for hennes del, avrunder en spent Trond Marthinsen.