Våler Nikolai er tilbake etter en liten pause. Foto: hesteguiden.com

Nikolai tilbake i storform?

Øystein Tjomsland er i ferd med å fullføre en fantastisk sesong som travtrener og kusk. Lørdag har han med seg to seiersvante hester til Jarlsberg og kan forsterke statistikken ytterligere.

V75
Av: Magne Engebretsen
Publisert: 07.11.2019 10:54

Øystein Tjomsland har så langt i år vunnet 86 av 267 starter og har kjørt inn 7,3 millioner kroner. Fortsatt virker han å ha hestene i topp orden, og derfor skal spillerne være på vakt når han tar med seg to stallhester fra Kristiansand til Tønsberg. Slik vurderer han sine to vinnerhester:
- 9 Våler Nikolai i 4. løp/V75-2/V5A-4 ble sliten etter Svenskt Travderby i Sverige og Norsk Travderby. Han har fått en pause nå, og han har sett fin ut i intervalløkter hjemme. På kapasitet rekker han her, synes Øystein Tjomsland om 4-åringen som har vunnet seks løp på 17 starter. To av førsteplassene har kommet i år - og på imponerende vis.

I løp 9/V75-7/V4-4/DD-2 sender Øystein Tjomsland ut 9 Ixelle Bolets. Hoppa har vunnet halvparten av årets 14 starter og står bokført med tre flotte førsteplasser på rad:
- Det er ei bra hoppe med veldig fart i beina. Hun holder et høyt nivå og har trent fint. Sporet ble helt perfekt, og hun hører tidlig hjemme på bongen, synes suksessmannen fra sør.