Dag-Sveinung Dalen trakterer våre fredagsbankere. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

V75-6: - Taktikken er gitt

I "Før du leverer bongen" gir vi deg den siste og beste informasjonen til lørdagens Gulljackpot-omgang på Leangen. Dag-Sveinung Dalen ser ingen hester i feltet han ønsker rygg på i V75-6.

V75
Av: Richard Ekhaugen
Publisert: 23.11.2019 12:38

- Det er oppholdsvær og flaggene henger rett ned, vi har en flott dag i vente her i Trondheim. Banen er hard foreløpig, men jeg regner med at de skal vi i den etter hvert, sier RD-reporter Jørgen Hasle Johansen ved oppstart av Live Lørdag kl. 12:00.

V75-oppsummering fra Anders Mikkelborg:
V75-1: Alternativ banker 1 Strong Case
V75-2: Objekt 11 Myr Tøtta
V75-3: Alternativ banker 6 F.X. Fragola
V75-4: Utgang 3 Stume Fyr
V75-5: Garderingsløp
V75-6: Trio 1-6-10
V75-7: Banker 8 Eik Odin

V75-1:
- 1 Strong Case
kom på stallen min i går. På forhånd ser det ut som en bra sjanse. Jeg tror han får tet, og da tror jeg de andre på tillegg skal slite med å hente ham igjen, sier Vegard Lundstrøm Wolden.
- 2 Hazil Boko
fikk det bortimot som et hurtigarbeid sist. Reise, voltestart og lang distanse er spørsmålstegn i dag, påpeker Sigbjørn Kolnes.
- 5 Gigolo NL
er jeg også litt optimist med. Han er behandlet i beina for første gang i karrieren nå, forteller Sigbjørn Kolnes.
- 7 C Nu Gilbak
er en hest jeg har god tro, han har vært ute i mange langløp tidligere mot tøffere motstand enn her. Han er den jeg har mest tro på av mine, sier Sigbjørn Kolnes.

 

V75-2:
- 2 Hafell Bris
er i storform og vi har troen på denne. Hun er blitt mer travsikker og bra fra start, sier Bjørn Garberg.
- 4 Skeie Jervas
seier sitt var ikke overraskende, vi har ventet på den. Hun er vanskelig å lese på forhånd, det kommer an på dagsformen. Går hun som sist, skal hun regnes i dag, mener Per Einar Sørmo.
- 13 Horgen Gaupa
er så bra som jeg tror jeg kan få henne. Jeg tror det lange oppløpet og distansen er noe som kan tale positivt. Normalt er hun ikke like stri med voltestart. Jeg har kjørt veldig forsiktig med henne i år for å unngå galoppen, i dag får vi si ifra til henne når det er oppløp, sier Jan Martin Bjerring.

 

V75-3:
- 6 FX Fragola
har alt; fart, styrke og hun er travsikker. En komplett hest. Jeg synes hun har et fint løp på papiret, vi stiller til start med god sjanse. Hun har vært i form siden hun vant en lokalkjøring i mars. Jeg har ikke merket noen formsvikt på henne, men det er vel det eneste som kan felle henne også, sier Ragnhild Bjørnbeth.

 

V75-4:
- 3 Stumne Fyr
ser fin ut i trening hjemme, men han har vært i form lenge nå. Han har tjent mye penger på kort tid og må vokse inn i grunnlaget sitt. Jeg er alltid veldig spent, og også så naiv at jeg alltid har god tro, smiler Merete Viksås.
- 4 Rofstad Odin
gjorde det bra etter pause. Håper han er ytterligere forbedret. Vi håper på et bra ryggløp, det er langt ifra utenkelig at han vinner, mener Bjørn Garberg.
- 13 Horgen Lynet
er sin egen verste konkurrent i dag. Uten galopp tror jeg han kjemper om seieren. Sist fikk han et tøft løp og kjempet om seieren da han feilet. Vi prøvde et nytt bitt sist og Kristian Malmin sa at han aldri har kjent hesten bedre, påpeker Heidi Moen.

 

V75-5:
- 1 Dancer Halbak
er aktuell på en tre-fire hester. Sist avgjorde han enkelt, men det er noen gode hester imot, mener Vegard Lundstrøm Wolden.
- 5 Jacko Line
har tatt løpene på en veldig fin måte, og har fått kontinuitet i startingen. Stod på bra etter 1.11-åpning sist. Han er fryktelig rask fra start, jeg har aldri laddet noe med ham. Jeg regner med at Kiss Me slipper. Jeg synes han må tidlig på bongen. Kommer ut med ørehette i dag, sier Inge Melby.
- 6 Indus Dragon
har stort sett vært med helt der fremme når han har vært frisk. Halsinfeksjon sist, ble sjekket i går og det har han ikke nå. Møter rett mostand i dag, mener Sigbjørn Kolnes.
- 8 Such A Night var litt unnskyldt sist. Fotbøylene var ikke stilt tilbake til der de skulle være, så Eirik Høitomt rakk rett og slett ikke frem til fotbøylene. Da er det ikke lett å holde igjen når du har en stri hest. Hesten stod på ganske fint likevel. Dokumentert form, men tette starter og lang reise nå. Tror likevel han skal rekke langt om han springer opp mot sitt beste. Vanlig vogn i dag, sier Sigbjørn Kolnes.

V75-6:
- 1 Crackajack
har jeg blitt veldig imponert over. Jeg føler at taktikken er gitt i dag, jeg ser vel egentlig ingen andre hester jeg vil ha ryggen på her. Får han en ordentlig trykk kan han bli hissig, men da vil det jo koste for den som prøver seg også. Jeg mener at han i alle fall ikke er noe dårligere enn noen andre i feltet, sier Dag-Sveinung Dalen.
- 1 Crackajack
fikk en pause i sommer, og har gjort to fine løp nå. Håpet er at han skal fortsette å ta steg videre. Normalt takler han de fleste baneforhold. Han går med små brodder som sist. Jeg synes han har veldig fine forutsetninger i dag, normalt skal han ha en veldig bra sjanse, sier Ola Martin Foss.
- 3 Fernando
kommer kanskje ut barbeint rundt om og med helstengt hodelag. Jeg føler at min hest er mer travsikker enn 1 Crackajack og kan komme til tet, sier Vegard Lundstrøm Wolden.
- 10 Avery var OK sist på Åby, men han slet litt på svingene. Han er fikset litt på, og jeg tror han vil fungere bra i dag. Han er en liten outsider, sier Kjetil Helgestad.

V75-7:
- 3 Ros Son
var bra sist. Da ble han kjørt på sjanse, og det skal han i dag også. Møter vel omtrent samme motstand i dag, så jeg synes faktisk at han er en liten fidus, mener Kjetil Helgestad.
- 5 Vill Jerven
kan galoppere, særlig på auto. Går han feilfritt, skal han være med å kjempe om det, tror Bjørn Garberg.
- 8 Eik Odin
kom ut i fin forfatning sist. Har han ikke tatt skade av det løpet, må han på bongen i dag. Jeg var litt overrasket over at han var så bra første gang ut. Jeg kjører til start som optimist. Målet er å være med fremover fra start, sier Atle Solhus.