Nyttig informasjon

Informasjonskapsler hos Norsk Rikstoto

Generelt om informasjonskapsler

Informasjonskapsler, også kalt cookies, er små filer som lagrer informasjon om at du besøker en nettside, og hvordan du bruker den. Informasjonen lagres i den nettleseren du bruker på din PC, nettbrett eller mobil – altså hos deg.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilpasse vår markedsføring og for å analysere hvordan nettsidene våre benyttes. Informasjonen identifiserer vanligvis ikke deg direkte, men kan gi deg en mer personlig tilpasset opplevelse av Norsk Rikstoto og nettsidene våre.

Informasjonskapslene lagres i kortere og lengre perioder. Enkelte lagres kun mens du er på besøk på nettsidene våre, andre kan lagres i opptil to år.

Standardinnstillingene i nettleseren aksepterer gjerne informasjonskapsler automatisk, men du kan selv bestemme hvilke du tillater at lagres i din nettleser. En veiledning til hvordan du administrerer bruken av informasjonskapsler i din nettleser finner du her:

https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

Vær oppmerksom på at å blokkere noen typer informasjonskapsler kan påvirke opplevelsen din av nettsiden og tjenestene vi tilbyr.

Dersom innstillingene i din nettleser er satt til å akseptere informasjonskapsler, samtykker du til at vi benytter informasjonskapsler når du bruker nettsidene våre.

 

Informasjonskapler til analyse

Vi bruker Google Analytics og Google Optimize til trafikk- og kampanjemålinger på nettsidene våre. Opplysningene som samles inn blir benyttet til analyseformål og for å forbedre nettsidene.

Opplysninger som samles inn kan være hvilke sider som besøkes, varighet på besøket, kjøp av spill og generell måling av atferd og forflytning mellom våre ulike digitale løsninger. Vi benytter pseudonymiserte data for lettere å kunne knytte atferd til samme bruker på tvers av løsninger, men uten å identifisere deg som person.

Vi bruker Hotjar til atferdsanalyse og spørreundersøkelser på nettsiden. Disse data er anonyme og kan ikke spores tilbake til deg som person.

Du kan lese mer om hvordan vi jobber med statistikk og analyse i vår personvernerklæring.

 

Informasjonskapsler til markedsføringsformål

Vi bruker informasjonskapsler til markedsføring på nett for å vise deg mer relevante annonser i andre kanaler enn på rikstoto.no, eksempelvis på nettaviser og i sosiale medier.

Vi samler inn informasjon om URL og tittel på sidene som besøkes, produkter det spilles på, ordre-ID og sum det spilles for.

Informasjonskapslene brukes til brukertilpasset markedsføring på nett, tilpasset markedsføring mot tvilling-profiler av disse, og for å måle effekten av markedsaktivitetene. Dette vil ikke identifisere deg som person for verken Rikstoto eller noen av de involverte partene. Dersom du ikke ønsker tilpasset markedsføring, kan du reservere deg mot dette her:

Reservasjon hos Snapchat: https://support.snapchat.com/nb-NO/a/advertising-preferences

Reservasjon hos Adform: https://site.adform.com/privacy-policy-opt-out/

Reservasjon hos Google: https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=no

Reservasjon hos Facebook: https://www.facebook.com/ds/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

 

Profilering og nødvendige informasjonskapsler

Noen cookies og andre typer førstepartsdata er nødvendige for at du skal kunne logge inn og levere spill via nettsidene våre. Vi benytter også førstepartsdata for å tilpasse noe av innholdet på nettsidene i en automatisert behandlingsprosess basert på din spillatferd. Dette for å gi forbedret funksjonalitet og for å huske dine personlige tilpasninger på nettsiden.

Hvis du ikke tillater disse informasjonskapslene, vil noen av disse tjenestene ikke fungere som de skal. Vi deler ikke data med andre, men lagrer dine innstillinger og preferanser i nettleseren.