Donatomite sammen med oppasser Carina B Helgesen. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Dynamitt i årsdebut

I fjor travet han fire ganger på 1.10-tallet. Onsdag gjør Frode Hamres Donatomite en særdeles spennende årsdebut i V76-2.

V76
Av: Richard Ekahugen, Equus media
Publisert: 02.04.2018 20:58

Den tidligere Hambletonian-finalisten 2 Donatomite (V76-2) leverte en tiltalende første sesong på norsk jord i 2017. Hele fire ganger travet Donato Hanover-sønnen på 1.10-tallet, og han vant blant annet sitt kvalifiseringsløp til Bjerke Cup (Energima Cup) under Oslo Grand Prix-dagen.

Fersk rapport
Onsdag er det duket for en særdeles spennende årsdebut på Bjerke, og det er en godt fornøyd trener som gir siste rapport på hesten 2.påskedag.
- Jeg kom akkurat inn med Donatomite nå, etter fire lette intervaller i 1.35-fart. Han er veldig fin om dagen, og har lagt seg ut i løpet av vinteren, forteller Frode Hamre til Equus mandag ettermiddag.

1.13 i trening
For to uker siden ble den seks år gamle vallaken testet på Jarlsberg.
- Jeg kjørte 1.13/1600 meter med voltestart med ham. Jeg pleier ikke å kjøre så fort med hestene min i trening, men syntes han trengte en blåser før han skal starte, forklarer Hamre.

Planen klar for sesongen
Onsdagens oppgave er den første i et langt matchningsløp for sesongen. 
- Donatomite er den beste sprinteren jeg har på stallen, og når mai måned kommer går det slag i slag. Neste planlagte oppgave er på Forus 21.april i Kjell Håkonsens æresløp, og det er klart at Bjerke Cup er et naturlig mål for hesten, fastslår 54-åringen.

- Ingen henter lengde
- Det eneste som uroer meg litt før onsdagens start, er om Donatomite kan bli litt hissig over 2100 meter. Hadde det vært snakk om sprint, hadde jeg vært helt trygg. Normalt sett er han så rask i vei at han tar teten tidlig, ingen henter en lengde på ham. Forhåpentligvis holder han seg så rolig at vi kan kjøre 1.14/1.15 første tusen. Han kommer ut barbeint fremme og med sko bak, slik han gikk i fjor. I tillegg blir det åpent hodelag og fast bomull i ørene, forteller Hamre.

- Like fort som Code Bon
1 Promo Kemp
 står innbydende til i V76-7.
- Han gikk egentlig et bra løp i kulissene på Momarken sist. Tempoet ble for dårlig, men Promo Kemp gikk tross alt like fort som Code Bon oppløpet ned. Han har vært fin i jobbene før dette løpet, og ingen henter en lengde på ham. Han vant på en 1.14-tid full vei på Bjerke i sin nest siste start, og går samme tider igjen. Det bør rekke en bit her, mener Frode Hamre.