Emil Mollyn og var en av to bankere på forrige ukes kassabong. Foto: Anders Kongsrud/hesteguiden.com.

Storgevinst til småspiller

Han spilte skjorta av alle på Bjerke sist onsdag. Da kruttrøyken hadde lagt seg, var en 75-åring fra Kongsberg «Last Man Standing». Den fortjente belønningen var rekordstor i V76-spillet:  Nesten 2,4 millioner kroner gikk til Gunnar Sembsmoen.

V76
Av: Tom W. Johannessen, Equus media
Publisert: 04.04.2018 14:35

*  – Ikke mange som klarer det for 216 kroner der jeg vanker, sier Gunnar til Equus.

Han hadde banker i den femte avdelingen på førstevalget Emil Mollyn
Da gjenstod 529 kombinasjoner. 
I den sjette avdelingen dukket skrellkusk Kai Johansen opp med Seven Cru fra spor 11 som en urørt 0,1 prosenter. 
Den fanget vår mann fra Kongsberg opp på seks hester. Han sitter for øvrig i byens kommunestyre for Kongsberglista. 
I V76-finalen kom en ny banker; førstevalget Mine. Hun paraderte hjem og var ustreket på de seks andre gjenværende kombinasjonene. Dermed gikk til storpotten og kassa til Sembsmoen som tidligere kun har vunnet «småbeløp». 

Sannsynlighetsberegning
- Jeg er ingen hestemann. Har egentlig ikke greie på hest, fortsetter han og smaker på egne ord – før en liten korrigering, eller forklaring, kommer:  
- Jeg lagrer statistikker og bruker sannsynlighetsberegning. Setter opp noe som jeg kaller en totalkolonne. Jeg ser egentlig ikke på hestenavnene. I den sjette avdelingen var det 178 løp, i V75 og V76, siden et 10. valg eller dårligere hadde gått inn. Der fikk jeg inn et ellevtevalg, oppsummerer Sembsmoen som ikke fulgte løpene. 
Det gjør han aldri. 
- Jeg sjekker ikke bongen før dagen etter. Men denne gangen fikk jeg en telefon fra Rikstoto onsdag kveld. Det var jo hyggelig. Sjokk fikk jeg imidlertid ikke…

- Ble det feiring av gevinsten?

- Nei, det er ikke det første jeg tenker på. Jeg er oppdratt i små forhold og går ikke av skaftet selv om jeg får en gevinst. Nå måtte jeg for øvrig på sykehus dagen etter med gallesten. Men la meg si at det var en stor glede å vinne. Nå kan jeg hjelpe «jentungen», eller datter’n, med huslånet, sier Sembsmoen som prøver seg igjen på Bjerke onsdag. Innsatsen går ikke opp.
- Nei, det blir en bong på rundt 250 kroner. Trolig banker på nr. 5 i avdeling 4, sier Sembsmoen.
Slår lynet ned samme sted to ganger?