Per Anders Gråberg og Square De Luynes: Foto: Roger Svalsrød, hesteguiden.com

- Mine to er undervurdert

 - Ekspertene undervurderer mine hester foran svensk Derby. Vi får vise at de tar feil, sier Niels Petersen. 

V75
Av: Frode Gjesdal, Equus meida
Publisert: 15.07.2018 10:02

Hele 1,5 millioner svenske kroner venter vinneren av svensk Derby. Går det som de svenske ekspertene tror skal den sjekken ikke til Norge. Men Niels Petersen har ambisjoner om å overraske:

- 2 Nordic Defense (V75-4/V4-1) har vi fulgt Derby-planen med til punkt og prikke. Distansen er ikke noe problem. Hesten er svært undervurdert. Det får bli hans oppgave å bevise at ekspertene tar feil. 

- 10 Square de Luynes (V75-4/V4-1) ville jeg ikke byttet bort mot noen hest i feltet. Han årsdebuterte i 2000 Guineas med annenplass. Er en hest for de stoore anledninger, men har bare tree starter bak seg og har aldri startet på sand og aldri på 2400 meter. Jeg er utrolig fornøyd med ham, og han er en joker i leken, selv om det er usikkerhet rundt hvordan han vil takle distansen og underlaget. 

Slik vurderer Peersen sine øvrige starthester: 

- 13 Two Shots Of Happy (3. løp) var blek sist, muligens på grunn av brunst. Sporet er kjedelig, men hun trener veldig bra, og har normalt en bra sjanse i et løp som dette. 

- 7 Queens (V75-1) ble bortvist i Göteborg for to uker siden. Det er klare favoritter i løpet, men alt i alt er dette et av de billigere storløpene denne helgen. Vi prøver, og er hun tredje vil jeg være kjempefornøyd. 

- 3 The Kid (V75-2) er en ærlig liten hest. Var veldig bra på Øvrevoll sist. Får lærling på ryggen, og dermed vektlettelse. Møter mye gode hester, men står fint inne i løpet. Passes. 

- 5 Duke Derby (V75-3) ble operert i fjor høst og trenger meget bra foran årsdebuten. Bane og underlag er klare pluss. Møter gode hester, og må levere på direkten, men jeg synes forutsetningene ligger til rette for en fin årsdebut. 

- 10 Viscount Barfield (V75-6/V4-3/DD-1) kommer ut på 1200 meter dirt for første gang. En fin hest, men det gjenstår å se om han er rask nok under disse forutsetningene. 

- 12 Tinnitus (V75-6/V4-3/DD-1) gjør sine ting bra. Jeg har tidligere sagt at Jägersro ikke passer ham, men han utvikler seg stadig og kan bevise at jeg har tatt feil. Henter helt sikkert en god premie. 

- 6 Sir Zelmer (V75-7/V4-4/DD-2) har skuffet. Fungerte ikke sist, men trener bra. Jeg kan ikke skjønne at han ikke skal kjempe om seieren. Han trenger å bevise noe med tanke på norsk Derby, oppsummerer Niels Petersen.