Olas tips til Jägersro

Årets svenske Derby er kanskje mer åpent enn noen gang. Fire norske hester stiller til start og samtlige må ha en god sjanse til å ta hjem førstepremien på 1.5 millioner SEK, tror Ola Jacobsen - som byr på sine tips til alle løpene.. 

V75
Av: Magne Engebretsen
Publisert: 14.07.2018 14:48

V75-1: Margareta Wettermarks Minneløp, 1730 dirt.

2 Mrs Loreen er uten tvil Sveriges beste hoppe på dirt. Går sjelden et dårlig på Jægersro og hun kommer til å bli en av dagens største favoritter. Hun står klart best til inne i løpet og er absolutt en alternativ banker. Jeg velger uansett og ta med to hester til. Norske 8 Appelina har startet tre ganger i år og samtlige starte har endt med en andreplass. Var klart slått av favoritten i sin første start for året, men det er en revansjesugen Appelina vi får se. Tar også med 9 Seaside Song som gjør sin første start i Skandinavia i år. Har vært i Frankrike i vinter og gjort et par starter der uten de største prestasjonene. Hadde en kanonsesong i fjor og jeg er spent på utviklingen hennes. Kan være alt mulig.

2 Mrs Loreen – 8 Appelina – 7 Queens  Outs: 9 Seaside Song

 

V75-2  Tattersalls Malmø Sommerhandicap, 1730 dirt.

Stor favoritt blir 7 Be My Academy. Gikk et kanonløp i Pramms og var kun slått av Victor Kalejs. Dette er et handicapløp, men Be My Academy er en kanon. Jeg vil også ta med stallkameraten 8 Duke Of Burden. Vant Svensk Derby i 2016 og startet lite i fjor. På besteform kan han vinne og jeg gleder meg til å se han tilbake på dirt. Krysser bare for disse til på V75 bongen.

7 Be My Academy – 8 Duke Of Burden – 3 The Kid  Outs: 6 Plata O Plomo

 

V75-3  Land Rover Derby Day Summer Cup, 2400 dirt

Et åpent spilleløp, men jeg setter min lit til 9 Momentum. Glem løpet på Bro Park sist, trivdes overhodet ikke på den banen. Kan mye bedre og vant Derby Consulation(trøste derby) i fjor. Står hver meter og må ha en toppsjanse. Det samme gjelder 8 Gold Tyranny. Har kun startet en gang i år og er helt sikkert på gang. 4 Angel Love tjente gode penger i fjor, men vant bare et løp. Så god ut i en «jobb» tidligere i uka. 2 Killroy trives bedre på Jægersro enn Øvrevoll. Viser han samme takter som i årets første start så ender han i toppen. Har dog mer tro på stallvenninnen. Løpet bør uansett garderes.

9 Momentum – 8 Gold Tyranny – 2 Killroy  Outs: 4 Angel Love.

 

V75-4  Svensk Derby 2018, 2400 dirt.

Hvilket løp Svensk Derby har blitt. Jeg kan ikke huske at et Derby som er mere åpent. Ok, det vant en skrell i fjor, men nå synes jeg jevnheten er mye større. Av de femten hestene jeg ikke levner noen god vinnersjanse er fire hester. De resterende elleve står alle med vinnersjanser. Min favoritt blir 10 Squares De Luynes. Var kanongod toer i Norsk 2000 Guineas i slutten av juni. Takler han Jægersros noe krevende dirttrack så tror jeg han blir vanskelig å slå. Har fulgt hesten i trening over lengre tid og han ser bare bedre og bedre ut. Og at distansen er 2400 meter er absolutt bare et pluss. Bak er det ikke lett. Dyktige Francisco Castro har hele tre hester til start og alle har en god vinnersjanse. Jeg får bare med meg en av de på tipslinjen og det er 12 Couples. Har vært en kanon i hele år og var knepent slått sist. 6 I And I fra trener Wido Neuroth skuffet i debuten på Jægersro, men velger å se bort ifra det løpet. Det kan ha vært noe rusk i maskineriet og er det borte nå så må hesten ha en toppsjanse. Neuroth vet å prikke formen på sine hester til dette løpet. Har vunnet dette løpet hele tolv ganger tidligere. 4 Barede som i fjor sto i trening på Jægersro er nå i fransk trening. Åpnet sesongen med seier i ett listedløp i Frankrike. Har startet to ganger etter det og jeg vet ikke hvor gode de løpene var. Er høyest rangert, men for meg blir han bare en outsider. Velger dere å krysse for flere så ta med 2 Nordic Defense, 3 Arctic Waltz, 9 Sea Lieutenant, 13 Shake The Disease og 15 Gemstone.

10 Squares De Luynes – 12 Couples – 6 I And I  Outs: 4 Barade

 

V75-5  Malmø Stads Pris, 1730 dirt

Et meget jevnt spilleløp. Jeg setter min lit til 6 Siphon River som var god mot flere gode Derbyhester sist. Leverer han samme prestasjon som sist så skal han ha en toppsjanse. 5 Caesara startet sesongen bra, men har vært litt under sitt beste i sine to siste starter. Trives på Jægersro og kan utfordre favoritten. 12 Master Blaster får også godkjent for løpet sist. Ikke mye slått av gode hester da. Sist på tipslinjen kommer 11 Good Eye som trives bedre på sand enn gress hvis man leser programmet. Kan være alt mulig.

6 Siphon River – 5 Caesara – 11 Good Eye  Outs: 12 Master Blaster

 

V75-6  Zawawi Cup, 1200 dirt.

De beste sprinterne i Skandinavia kommer til start. Jeg levner ikke de norske hestene de største sjansene. Sprintere som er stasjonert på Jægersro blir vanskelige å slå. Jeg synes tre hester skiller seg ut, 1 Kirk, 3 Trickbag og 5 Lane`s End. Disse er vanskelige å skille. Sist på tipslinjen 

kommer norske Viscount Barfield. Var kanongod sist i Stockholm og takler han sandbanen på Jægers så kan han ende helt i toppen.

1 I Kirk – 3 Trickbag – 10 Viscount Barfield  Outs: 5 Lane`s End

 

V75-7  Svensk Derby Consulation, 2400 dirt.

Til slutt kommer min banker. 4 Zahara imponerte første gang ut i år. Skuffet deretter i Stockholm, men det var i en periode hvor stallen hadde noe rusk i maskineriet. Vant på Jægersro som 2-åring og kjenner banen. Hadde vært god nok til å starte i Svensk Derby, men manglet poeng. Ser ingen som kan slå henne i finalen.

4 Zahara – 10 Master Bloom – 9 Balen  Outs: 6 Sir Zelmer

 

V75-1:  2-8-9
V75-2:  7-8
V75-3:  2-4-8-9
V75-4:  2-5-6-9-10-12-13-14
V75-5:  5-6
V75-6:  1-3-5-10
V75-7:  4 Zahara