Nordlirappen. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com

Løpspause på 2,5 år

Hesten er millionær og har vunnet 22 løp i karrieren. Hva kan han utrette etter 2,5 år på sidelinjen? - Jeg er spent, sier trener Atle Solhus som tar turen fra Orkanger til Momarken.

V65
Av: Magne Engebretsen
Publisert: 16.07.2018 12:47

- 7 Nordlirappen i 1. løp/V65-1 har ikke startet på 2,5 år. Han har en variert periode bak seg - som brukshest på Starum, fjellhingst for to år siden, forslått bakkne og flere perioder med kolikk. Hesten ble operert i kneet, og siden like før jul har jeg fått trent ham kontinuerlig, sier Orkanger-bosatte Atle Solhus - som tar den lange turen til Momarken når 1.23-traveren og millionæren igjen skal entre løpsbanen:
- Det har kort og godt sammenheng med at det var et løp som passet, siden løpet er stengt på 300 poeng. Jeg må få ham igang igjen, og dette syntes som en passende oppgave. Jeg må si at maken til treningsforhold som jeg har hatt i vinter kommer jeg neppe til å oppleve igjen. Det har ikke vært en eneste dag med blank is, og det har vært stabil temperatur mellom minus 12 og minus 18 i vinter. Rett og slett helt topp. Og våren og sommeren har jo også vært helt fantastisk, sier Atle Solhus - mest glad i å trene unghester:
- Å trene unghester er det beste jeg vet, og jeg har forhold som passer til nettopp en slik oppgave. Jeg har det igrunnen veldig greit, sier mannen som har vunnet tre av de fire siste løpene han har kjørt. 

1.26 siste 1000
Atle Solhus medgir at han er spent foran 7 Nordlirappens comeback:
- Hvor skal jeg legge lista? Jeg er veldig fornøyd med hvordan han har trent, og jeg har kjørt et hurtigarbeid etter prøveløpet hvor han travet 1.26 siste 1000 meter på en tiltalende måte, men det må han også kunne prestere for å ha noe i løpsbanen å gjøre. Nå må vi kjøre fra start, bli med på hardt tempo og likevel ha mer igjen på slutten om han skal duge. Ærlig talt er jeg veldig usikker på hvor han står. I utgangspunktet er jeg fornøyd med en premie, men man vet aldri. Han løste svært bra fra start i prøveløpet og virker å ha fått god teknikk på sine eldre dager. Fra springspor bør det derfor bli en bra start. Løpsopplegget får jeg ta der og da. Det viktigste for meg er at hesten fungerer og gjennomfører et skikkelig løp. Så får resultatet komme i annen rekke, sier Atle Solhus.