- Stor optimist

Kari Anne Knutsen har funnet ut hva som har plaget Wayne Brogård i flere løp, og reiser til Mysen som stor optimist

V65
Av: Richard Ekhaugen, Equus media
Publisert: 07.05.2018 20:07

7 Wayne Brogård (V65-5/V5-2/DD-1) ble i 2017 Norges mestseirende varmblodshest med sine 14 triumfer, og ble også kåret til "Årets hest" under hestegallaen i Agder tidligere i vinter. Innledningen på årets sesong går gått litt mer i dur og moll, selv om S.J.'s Photo-vallaken har vunnet to av sine syv starter. Etter galoppen på Forus sist har trener Kari Anne Knutsen funnet ut hva som har plaget den seiersglade sørlandshesten.

Fant hull i tennene
- Vi fant ut hva som har plaget ham, om ikke i hele år, så i hvert fall i de siste startene. To nye hull i tennene ble oppdaget, og Wayne Brogård er veldig sart på slike ting. Han ble bøyd opp hos Ole Einar Sem dagen etter løpet, uten anmerkning. Så med tennene fikset skal det være en hest i topp skikk vi sender til start på Momarken tirsdag, understreker den dyktige treneren fra Birkeland i Aust-Agder.

- Overkommelig motstand
Wayne Brogård ble først meldt til løpet No Limit L.A. vant på Jarlsberg fredag, men Knutsen valgte i stedet å vente inn løpet på Mysen. 
- Jeg synes det ble litt for tøft på Jarlsberg, med mange veldig gode hester. Løpet på Momarken ser veldig overkommelig ut, og jeg er stor optimist. Fungerer Wayne Brogård, mener jeg han er bedre enn disse.  Jeg tror det er dags for seier igjen, sier 48-åringen med et smil.

Utstyrsendring på gang
Til tirsdagens løp vurderer sørlandstreneren sterkt å endre litt på utstyret til vinnerhesten.
- Jeg vurderer sterkt å sette to snorer i draskylappene, slik at kusken kan ta dem opp og ned underveis. Vi så jo på Sørlandet, da han ble femte tredjesist, at Eirik Høitomt rett og slett dro lufta ut av ham fordi han ble for stri. Wayne Brogård kommer i utgangspunktet ut med fire lette aluminiumssko som vanlig, så får Eirik bestemme om han skal gå skoløs fremme etter varming. Hesten har hov til det, forteller Knutsen.

- Jeg vil understreke at Wayne Brogård fortsatt er en vinnerhest, og er ikke i tvil om at han blir millionær, avrunder en offensiv Kari Anne Knutsen.