Jean-Baptiste Lechat, fransk travekspert for Equus. Foto: Eirik Stenhaug

Låser på to

V4 Vincennes: Jean-Baptiste Lechat har sett seg ut en duo han mener må kjempe om seieren i V4-3.

Av: Jean-Baptiste Lechat/Richard Ekhaugen
Publisert: 07.05.2018 20:42

- Full of Charm og Forbes Delo kommer fra imponerende seiere. Begge er gode når de får komme til tet og holde sitt eget tempo. En av disse to må vinne dette løpet, sier vår franske ekspert, Jean-Baptiste Lechat.

V4-1:
- 7 Doria de Vauville og 2 Colibri de Larré er to gode hester for klassen. De er ofte med i rette enden, og trives over denne korte distansen. Førstnevnte er uøm for posisjoner, mens sistnevnte har et perfekt startsport bak bilen. De kjemper begge om en plass på pallen. 3 Bientot Jenilou har tjent mest av hestene i feltet. Han var hesten å merke seg etter løpet sist - hadde han ikke galoppert ville han i hvert fall vært på pallen. 9 Chivas du Plessis har vunnet flere løp i denne klassen. Selv om de siste innsatsene ikke har vært spesielt gode, har det vært mot bedre hester. Med rett løp kan han overraske.
 
V4-2:
- 8 Encore a Deux
og 6 Eloise des Charmes kommer begge ut barbeint for første gang i karrieren. Førstnevnte har vist flott kapasitet det siste året, hun vant tre løp på rad i høst. Innsatsen sist var tilfredsstillende, og hun blir å regne med. Eloise des Charmes er ingen stjerne, men hun har aldri blitt diskvalifisert på sine 12 løp. Skal ha en sjanse på en plass på pallen. 2 Elektra Maza ble disket etter "enquete" sist. Hun gikk skoløs for første gang, og hadde vunnet dersom hun ikke hadde blitt diskvalifisert. Kommer ut med samme balanse her, og vil prøve å revansjere seg. 4 Emotta gjorde fine innsatser i fjor. Gjør sin fjerde start for året, og vil sannsynligvis ha toppformen inne på tirsdag. Har et fint startspor, og jeg skulle gjerne hatt plass til henne på bongen.

V4-3:
- 8 Forbes Delo
og 9 Famous Boy var ener og toer 17.april. Begge montédebuterte, og Forbes Delo vant lett. Jeg tror han kjemper i toppen etter et offensivt opplegg selv om distansen er lenger nå. 7 Full Of Charm blir hardeste utfordrer. Imponerte sist og travet strålende 1.15,1/2850 meter. Det blir interessant å se ham i banen igjen. 4 Firos vant lett i Caen mot enklere hester. Tirsdagens løp blir som en test å regne, og vi får se hva han er god for mot denne gjengen.


V4-4:
- 12 Abzac de Fontaine
har vunnet på overbevisende sett i sine to siste starter. Det har vært mot samme type motstand, og han trives over alle distanser. Med rett løp i rygger vil han avslutte fort de siste 600 meterne. 1 Chipie des Bordes er feltets yngste hoppe. Starter for første gang i et amatørløp, så jeg tror hun skal ha et bra bud på en plass på pallen. 11 Balthazar d'Em konkurrerte ikke mellom desember 2016 og april 2018. Har tidligere konkurrert mot bedre hester, og kommer ut skoløs til denne oppgaven. Jeg er ikke sikker på at formen er på topp, men han kan vinne et løp som dette. 10 Vénéon kommer fra en andreplass bak en bra hest. Han har gode avslutninger å by på dersom han får følge rygger til det er 300 meter igjen.

V4-tips:
1. avd: 2-3-7
2. avd: 2-6-8
3. avd: 7-8
4. avd: 1-3-8-9-10-11-12
252 kroner

V4-rank:
V4-1: 7-2-3-9-1-5-4-6-10-8
V4-2: 8-6-2-4--3-10-7-11-1-9
V4-3: 8-7-4-1-6-5-2-3
V4-4: 12-1-11-10-9-3-8-4-7-13-5-6-2


Dagens beste spill:
1.løp: - Fiumorbo
var fin etter diskvalifikasjonen på Vincennes 13.arpil. Har ingen kjent kusk, så oddsen kan bli interessant. Veldig spennende outsider.
2.løp: - Brise du Coudou er ei sterk hoppe som har rett bygning for denne disiplinen. Tester monté for første gang, det blir interessant å se hvordan hun passer i disiplinen. Casa Jenilou og Dame Alki kan være to gode favoritter.
3.løp: - Fleche Bourbon er ubeseiret eter fire starter. Hun kan vinne dette løpet, selv om Fregate Island er en god avslutter. De kan fort være første- og andrehesten i løpet.


Tips til tirsdagens franske løp (engelsk PDF)