Ourastile avlegger en meget spennende årsdebut i V76-2. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

- Min beste sjanse

Geir Vegard Gundersen sender ut to debutanter og en potensiell Derby-deltager i årsdebut. Bjerketreneren er ikke i tvil om hvem han tror mest på i trioen, som samtlige blir hardt betrodd.

V76
Av: Rolf-Henning Pederse, Equus media
Publisert: 07.05.2018 13:35

9 Ourastile i 3. løp/V76-2 holdt oppvisning i sine to eneste løp som 3-åring og viste seg fram som en hest for de største løpene. Det skinner gjennom at Geir Vegard Gundersen har tro på 4-åringen.
- 9 Ourastile har hatt en fin og problemfri vinter, og hesten møter meget godt forberedt. Han har sett veldig fin ut i trening, og kommer ikke til å få en passiv gjennomkjøring. Sporet ble perfekt, og jeg har god tro på at min hest kjemper i toppen. Min beste seiersmulighet onsdag, sier GV til Equus.
- Er dette en Derby-hest?
- Det er i alle fall målet å forsøke å kvalifisere ham for det løpet. Ourastile har kapasitet til det om han holder seg frisk.

Sterke debutanter
Geir Vegard sender også to spennende 3-årsdebutanter til start. Han har tro på begge.
- 1 Max Brady i 1. løp er en fin 3-åring som har trent bra lenge. Han virker fornuftig, og kan bedre enn prøveløpstiden. Jeg mener han skal være kapabel til å kjempe i toppen.
- 2 Egon i 9. løp/V5A-2 var overraskende bra i prøveløpet, og hesten har også vunnet en lokalkjøring på Bjerke. Han gikk alene i prøveløpet, men er kanskje noe mer tråkk i felt. Hesten er uansett så bra at han kjemper i toppen, tror Geir Vegard Gundersen.