Trons Vilje er stor outsider i V76-1. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Håper problemet er løst

7 Trons Vilje er en kapasitetshest i sitt grunnlag, men har slitt helsemessig og ikke vunnet siden november 2016. Nå gjør 7-åringen comeback igjen i 2. løp/V76-1.

V76
Av: Rolf-Henning Pedersen, Equus media
Publisert: 07.05.2018 13:42

7 Trons Vilje har stått til under 2 i vinnerodds i 9 av siste 10 starter, og vunnet 6 av 15 løp, men har ikke fungert på lenge og har galoppert i fem av seks siste starter. I fjor sommer ble hesten solgt fra stallen til Øystein Tjomsland og kjøpt av Morten Louis Johnsen. 58-åringen har jobbet med bevegelsesproblemer på hest i over 25 år, og har reddet karrieren til flere oppgitte hester. Trons Vilje har vært en hard nøtt å knekke.

Bra i rutineløp
- Det er sjelden jeg brukser så lang tid på å finne et problem, men det er tilfellet med Trons Vilje. Han kodet over og pådro seg strekk i lysken i den første starten for meg. Det førte til et problem det har tatt lang tid å løse, men jeg tror vi har kontroll nå. Trons Vilje fungerer fint, og han så bra ut i et rutineløp på Jarlsberg i forrige uke. Da travet han 1,31/2100 med 1,27 siste 1000, forteller Morten Louis Johnsen til Equus.

- Kun outsider
- Og da kan han vinne på direkten?
- Kapasiteten er stor og han har aldri tapt feilfritt, men jeg tør ikke stole på Trons Vilje før han presterer i løp igjen. Inntil han presterer stabilt er han kun stor outsider, mener Johnsen.