Svein Ove Wassberg kjører Karmland Stilson_foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Årets festdag for Mari

- Sett bort fra at det er lovet til dels mye regn på torsdag, gleder travfolket seg. Årets festdag venter, åpner travtrener Mari Mykkeltvedt.

V5
Av: Even Elvenes, Equus media
Publisert: 08.05.2018 13:55

Mykkeltvedt er ingen novise i faget trening av hester. Med fartstid hos Olav Flatekvål, Arthur Bø og ikke minst hos Jörgen Westholm, stiller 25-åringen sterkt. 
- At jeg havnet i Haugesund har noe med samboeren å gjøre. Han er hovslager og bonde, og deltar i driften, forklarer den unge damen som er født og har sin oppvekst i skibygda Voss.
- Hvor driver du din trenerrørelse?
- På banen, jeg har en stall med plass til ti hester. De yngste, og avlshoppa vi har, står hjemme på gården, forteller Mari til Equus.

Spesiell bane?
I fjor var det 30 år siden Haugaland Travpark åpnet. En gang i året kjøres løp med totalisatorspill, torsdagens stevne er mer velfylt enn noensinne. 
- Drøye 80 stykker er påmeldt, det er plass til alle. Men hestene må dele på utselingsboksene. Vi skal greie dette fint, understreker hun. 
- På tale om banen, er det detaljer spillerne bør vite om?
- Vi kjører bilstart med sju hester i første rekke og totalt kun ti hester med. I voltestart er det sju hester i første rekke, likt andre baner i Norge. Banen måler 850 meter og har krappe svinger.

To med sjanse
På torsdag starter hun tre av stallens åtte travere. 
- 8 Karmland Stilson og 5 S.G. Jerv Blesa (V5-2) skal begge regnes, de må med på kupongen. Karmland Stilson har størst kapasitet, men skal hente inn 20 meter på Blesa. Det pleier å være vrient å plukke inn tillegg her i Haugesund. Hestene har en fellesnevner i at formen er på plass, S.G. Jerv Blesa har slitt litt med ryggen, og i bekkenet. Låsningene er i ferd med å løsne, tipser Mari. 
- 4 Spik Lotta (V5-3) imponerte sist, er hun også aktuell?
- Jeg er fornøyd med en premie for hennes del. Målet er en gjennomkjøring før Rappfots Æresløp på Bergen Travpark 2. juni, avslutter Mykkeltvedt som ønsker at regnværet forsvinner fra kartet slik at stevnet kan bli til en stor folkefest.

Litt om Haugaland Travpark ellers ...
Trenere tilknyttet Haugaland:
Harald Inge Hagen
Mari Mykkeltvedt 
Geir Arne Eriksen

Fjorårets vinner av Kriteriet for kaldblodshopper, Karmland Anna, er distriktets store travstjerne.