Kristin Riise Ødegård

- Flott 5+ løp

5+ Parislongchamp: - Denne søndagens 5+ er 1000 Guineas, forteller vår franske galoppekspert Kristin Riise Ødegård. Dette er det første klassiske løpet for treårige hopper, distansen er 1600 meter.

Av: Kristin Riise Ødegård/Jan Elvestad
Publisert: 12.05.2018 20:18

- Etter noen år i Deauville er løpet tilbake i Paris etter to års oppussing på ParisLongchamp. Feltet ser fint ut, løpet blir spennende å følge, fortsetter Kristin Riise Ødegård og lanserer dette tipset:

På første
- 8 Musis Amica er en Dawn Approach datter som har startet to ganger for Godolphin og vunnet like mange ganger. Hun vant en gang i sluttet av i 2017 og Prix de la Grotte når hun startet for første gang som treåring. Det er et bra prep-løp, hvor grensene hennes ligger er ikke lett å vite ennå.

Andre til femte
- 13 Polydream er nok en av de beste franske treårings-hoppene. Hun var imponerende i de to første startene, og gikk et veldig bra løp i Prix Marcel Boussac Arc helgen. Alt er bra med henne nå og hun kan komme tilbake som en vinner. 
14 Barkaa er den andre gruppe 3 vinneren til handicap-spesialisten Fabrice Vermeulen. Hun har lært seg jobben sin i syd og var imponerende her i Paris sist. Hun er klar og er en proff hoppe.
5 Wind Chimes var ubeseiret i fjor. Hun var tredje i Prix de la Grotte bak Musis Amica. Hun trengte løpet og var heller ikke så bra på den tunge banen. Nå er den tørrere, det skal være et pluss.
2 Teppal har bare startet to ganger, og vunnet begge på en imponerende måte. Hun har ikke startet ennå i år, men når David Simcock kommer tilbake i gruppe 1 og ringer Olivier Peslier ser det bra ut.

Reserver:
- Aidan O’Brien har bare en hest i løpet i år, den irske mesteren pleier å ha mange i alle klassiske løp. Det er 10 Could It Be Love. Hun blir bedre og bedre og lærer seg jobben sin som hun skal gjøre. 
3 Mission Impassible er Jean-Claude Rougets håp over 1600 meter. Hun likte ikke underlaget sist men ellers har hun vært god hver gang og blant de beste i landet siden begynnelsen av karrieren. Det er også et pluss at hun har erfaring.

5 Belgrano har startet flere ganger i denne klassen, det er hans klasse. Han har vintertrenet bra, og vant med en gang han kom tilbake etter pause. 
10 Associate debuterer i handicap, og dessuten i Saint-Cloud. Han har starter lite og har vært fin hver gang. Belgrano slo han så vidt sist og han har fortsatt mindre vekt en han. 
6 Cabaleiro har ikke vunnet enda, men han er stabil og seriøs. Han har aldri vært dårligere en femte, han burde gå bra i denne klassen.
1 Pontille har allerede vunnet to ganger i Syd-Frankrike, derfor er hun topp-weight denne gangen. Hun trengte løpet hun fikk sist, hun er sikkert forbedret til denne starten.
- 5 Belgranohar startet flere ganger i denne klassen, det er hans klasse. Han har vintertrenet bra, og vant med en gang han kom tilbake etter pause. 10 Associatedebuterer i handicap, og dessuten i Saint-Cloud. Han har starter lite og har vært fin hver gang. Belgrano slo han så vidt sist og han har fortsatt mindre vekt en han. 6 Cabaleirohar ikke vunnet enda, men han er stabil og seriøs. Han har aldri vært dårligere en femte, han burde gå bra i denne klassen.1 Pontillehar allerede vunnet to ganger i Syd-Frankrike, derfor er hun topp-weight denne gangen. Hun trengte løpet hun fikk sist, hun er sikkert forbedret til denne starten.Forslaget:Forslaget:

Forslaget:
1. plass: 8
2. plass: 2-5-13-14
3. plass: 2-5-13-14
4. plass: 2-5-13-14
5. plass: 2-5-13-14

Vinner og fire hester rundt
24 rekker (25 prosent) = 120 kroner

Husk at innleveringsfristen til søndagens 5+ er kl. 16:15.
Løpet vises både på Rikstoto Direkte og VG.no.

Tips til søndagens franske løp (Engelsk PDF)