Nonesuch Genius og kusk Lars Anvar Kolle i prøveløp. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Forsinket debutant

- En fin hest, men vi er blitt litt forsinket. Nå må vi komme i gang for jeg har et håp om å starte i Auksjonsløpet om en måned, sier Steinar Hammersborg. 

V5
Publisert: 13.05.2018 17:30

Treneren har hatt 7 Nonesuch Genius (V5A-2) siden han ropte inn hesten på ausjonen høsten 2016. Vintertreningen har forløpt etter planen. Men ...

- Han fikk feber da han skulle gå prøveløp og tapte noen uker. Deretter fikk han spor to i et volteløp. Han er ikke noen volteekspert, så derfor strøk jeg ham. Nå haster det litt med å komme i gang, sier Hammersborg, som vil at hesten skal få et fint løp i debuten. 

- Om han er noe for spillerne tviler jeg på. Han skal ned i køen og gå til slutt. Det er noen som har flyttet beina i dette feltet, så jeg har ikke seiersambisjoner. Men samtidig blir jeg ikke overrasket om han passerer en del til slutt. 

Han anslår at hesten kan mellom 16,0 og 16,5. 

- Det er en fin hest, men hvor god han kan bli vet man ikke før de begynner å starte. Noen hester tror du ikke skal bli noe som helst, men så utvikler de seg når de begynner å starte. Med andre går det motsatt vei, poengterer treneren.