Erik Adielsson og Very Kronos. Foto: Kanal75

Optimistisk Båth

Svante Båth er en av Sveriges aller beste travtrenere. Mandag tar han turen til Halmstad og Breeders' Crown kvalifiseringer med tre hester, hvorav han tror hardt på to av de. 

V64
Av: Jan Elvestad, Equus media
Publisert: 14.05.2018 14:38

Duoen, Svante Båth/Erik Adielsson har feiret mange triumfer sammen, med førstnevnte som trener og sistnevnte som kusk.
Mandag skal duoen ut med tre hester på Halmstad, hvor treneren tror mye på to av sine.

Svante Båth kan fortelle følgende i forkant av mandagens løp:
2 Global Welcome (V64-3) gjorde mange flotte løp i fjor, med seieren i Svensk Uppfødningslopp som høydepunktet. Årsdebuten var av beste merke, hesten gjorde et sterkt løp og vant på en fin måte. 
- I mandagens løp er det perfekte forutsetninger for 2 Global Welcome, jeg kan ikke skjønne annet enn at min hest skal ha en meget stor seiersmulighet. For øvrig kan jeg opplyse om at hesten vil trave med sko rundt om i dette løpet.

Ubeseiret feilfri
3 Very Kronos (V64-5/DD-1) var også meget fin til seier i årsdebuten. Dette er en hest som kan mye, men han kan galoppere. Feilfritt har han ikke tapt løp, noe jeg heller ikka han har etter dette løpet. Hesten har dessuten blitt med moden i år, jeg tror galoppfaren skal være relativt liten nå. Gjør han om prestasjonen fra årsdebuten tror jeg på nok en seier. Også 3 Very Kronos skal trave med sko på alle fire beina i mandagens løp.

Tredje hest fra stallen er 5 Calamara's Girl (V64-6/DD-2). 
- Hun trener fint foran årsdebuten, men kan trenge et løp i kroppen før formen er helt på topp. I forhold til favoritten 12 Vamp Kronos har vi et bedre startspor, selv om vi står langt ute på bilvingen. Det viktigste er at vi er blant de seks beste til slutt, slik at vi er kvalifisert for semifinalene i Breeders' Crown. Er vi blant de tre fremste i mål er jeg meget godt fornøyd, avslutter trener Svante Båth.