Nordpåsokken og Ole Johnsen. Foto: HM.Auran/hesteguidne.com

Hesten har best kontroll

- Hesten har nok hatt bedre kontroll enn kusken i de siste løpene. Han har en enorm skalle og vet hvor målet står, sier Ole Johnsen om seiersmaskinen han styrer i 1. løp/V65-1.

V65
Av: Magne Engebretsen
Publisert: 11.05.2018 14:51

2 Nordpåsokken i 1. løp/V65-1 har vunnet 8 av 14 starter og kommer nå med to strake:
- I begge seiersløpene har jeg trodd at vi skulle bli spurtslått, men hesten har svart opp og vunnet knepent, men sikkert. Det er derfor jeg sier at hetsen har bedre kontroll enn kusken, sier Ole Johnsen - glad for å få kjøre en såpass bra traver:
- Han har mer å gå på. Han er ennå ikke i toppform, og han har alle muligheter til å utvikle seg videre og ta nye steg, fortsetter han.

Taktikken?
På spørsmål om hva slags taktikk han legger opp til i V65-1, så svarer han:
- Jeg vet ærlig talt ikke. Han er bedre fra start i volte enn bak bil, men skulle han løse såpass bra at vi får teten, så er det klart at det er interessant å sitte der. Nordpåsokken er dog uavhengig av løpsopplegg og kan vinne uansett reise, tror jeg. En lav 1.26-tid har han i kroppen - selv om han som sagt ennå ikke er helt i toppform. Jeg kjører til start med god tro!

Fidus etter pause
Han kusker også 7 Svalner i 5. løp/V65-5/V5A-2/DD-1:
- Hesten trener fint og pleier å være god etter pause. Jeg kjører til start med ambisjoner og har tro på en plass blant de tre fremste, men jeg har større tro på Nordpåsokken, avrunder Ole Johnsen.