A Brave Heart og Gunnar Austevoll er klar for derbyfinale søndag. Foto: Roger Svalsrød/hesteguiden.com

- Skal regnes tidlig

V75 Jarlsberg: Hesten var meget god på tampen av fjoråret, og årsdebuten ble gjennomført med bravur. Kusk Gunnar Austevoll føler seg slett ikke slått på forhånd, tross skjerpet motstand.

Av: Jan Elvestad
Publisert: 17.05.2018 22:10

3 A Brave Heart (V76-6/V4-3/DD-1) avsluttet fjoråret med fire strake seire før det ble vinterhvile. Når hesten årsdebuterte på Sørlandet i slutten av april var han meget fin, kanskje enda bedre enn i fjor ifølge kusk Gunnar Austevoll.

3 A Brave Heart var meget fin i årsdebuten hvor vi vant på enkleste vis. Det var i klart enklere selskap enn han møter lørdag, men måten hesten gjorde løpet på imponerte meg. Det blir spennende å se hvor han står når vi nå møter hardere motstand, men ut fra hva jeg kjente på Sørlandet gleder jeg meg til lørdagens løp.

Bra startspor
- Vi har trukket et fint startspor, herfra kan jeg velge forskjellige løpsopplegg med 3 A Brave Heart. Hesten går like fint fra alle posisjoner, jeg har ennå ikke bestemt meg for hvordan jeg vil legge opp taktikken. Uansett om vi nå møter de aller beste i årgangen føler jeg meg ikke slått på forhånd, han er så bra at han skal regnes med vinnermulighet.

Gunnar Austevoll er i aksjon i ytterligere tre løp lørdag;
10 Sundby Tøss (V75-2/V5-4) har gått fine løp i det siste og har samlet opp til en seier nå. Det er aldri lett å vinne fra 40 meter i V75, men skulle det løse seg med posisjonene underveis spurter hun fort over et oppløp. Jeg blir langt fra sjokkert om vi skulle vinne, jeg vil kalle henne en outsider.
- 4 Offdahook Genious (V75-3/V5-5) har brukbar kapasitet, men møter tøffe konkurrenter i lørdagens løp. Først og fremst vil jeg sikte på å kjøre feilfritt, da kan vi hente oss en bra premie.
- 2 Lille Amare (V75-4/V4-1) er det lenge siden jeg har kjørt. Det er en humørhest som jeg ser er i fin form, på en god dag tror jeg vi fort kan kjempe om en plass helt der framme.