Galileo og kusk Geir Flåten. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Runder til seier?

V75 Jarlsberg: Galileo galopperte bort en 21-tid på Biri i siste starten. På hjemmebanen Jarlsberg lørdag håper trener og kusk Geir Flåten på feilfritt løp og seier med sin flotte traver. 

V75
Av: Jan Elvestad
Publisert: 17.05.2018 22:07

I det nevnte løpet på Biri var 10 Galileo (V75-7/V4-4/DD-2) ute mot elitehestene, og gikk glipp av en flott fjerdepremie i knallhardt selskap. Lørdag er motstanden enklere, men da har 10 Galileo derimot 20 meter tillegg. Hvordan vurdere så Geir Flåten sjansene?

- Det er aldri lett å vinne fra 20 meter i denne klassen, men 10 Galileo har absolutt muligheten. Gjør han om prestasjonen fra Biri skal vi ha en rimelig god seiersmulighet, vel å merke om det løser seg litt med posisjonene underveis. 
- Det jeg er mest redd for er at 7 Will Prinsen kommer tidlig til tet og får bestemme, da kan det bli vanskelig å runde til seier. 

- Du skal også ut med en flott treåring i Hans Petter Tholfsens Minneløp.
- Ja, 7 Broad Vision (V75-3/V5-5) er en hest langt utenom det vanlige. Hesten er rask og travsikker, jeg forventer meg mye av han utover i sesongen. Nå har vi en vanskelig utgangsposisjon bak startbilen, jeg vil teste litt for en fin posisjon direkte. I mine øyne er hesten et tredje-/fjerdevalg.

- Og om 11 Tyri Loke (V75-4/V4-1) er tilbake i samme form i seiersløpet nest sist på Momarken er han seieraktuell. Han har riktignok et leit startspor, men er rask og travsiker og går fra alle posisjoner. Jeg velger å se bort fra den skuffende innsatsen i siste løpet og håper og tror på en framskutt plassering lørdag.