Per Anders Gråberg vant med Afaal 17. mai. Søndag er han på farten med samme hest på Bro Park. Foto: Roger Svalsrød/hesteguiden.com

P-A vil til tet

- Favoritten er god, men vi kan utfordre om min hest kommer seg til tet. Dit vil jeg, sier P-A Gråberg foran Jydsk Derby søndag. 

V5 V4 DD
Av: Frode Gjesdal, Equus media
Publisert: 19.05.2018 18:01

Forhåndssnakket handler om 1 King David foran Århus Stiftstidende Jydsk Derby der 198 000 danske kroner og en laurbærkrans venter vinneren. Favoritten har kun tapt ett løp på fem starter, forøvrig da han gjestet Øvrevoll i fjor høst. 

Per- Anders Gråberg erkjenner at favoritten er god, men han tror ikke King David er uslåelig: 

- 9 Garcon (V5-4) var veldig bra i årsdebuten på Klampenborg, og er ikke helt slått på forhånd. Må riktignok løfte seg enda et hakk om han skal matche King David, men det er ikke umulig. Min hest liker å gå i front, og det er en klar fordel å komme til den posisjonen på de små banene i Danmark. Jeg satser derfor på å komme til tet, og håper at vi kan kjempe helt der framme, innleder P-A.

- Hva med dine andre ritt søndag?

- 10 Medicean Melody (V4-4/DD-2) har vært bra to ganger. Banen var litt for rask for henne sist. Jeg er usikker på hvilken bane vi får søndag, men med litt svikt i underlaget, og litt tur på veien, tror jeg vi kan slåss helt der framme. 

- 5 Lemon (V5-2) har ikke en spesielt fin oppgave. Premie som gjelder. 

- 1 Red Beauty (V5-3) var veldig bra til seier nest sist, og hun hang godt med i 1000 Guineas sist. Med en tilsvarende prestasjon i dette laget kjemper hun langt framme. Min beste sjanse for dagen, oppsummerer Per-Anders Gråberg.