Brenne Banker sammen med trener Malene Berdalen. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

- God nok direkte

Brenne Banker tilhørte de bedre 3-åringene i fjor. Nå avlegger han årsdebut i et amatørløp. - Hesten har fått to banejobb, og jeg tror han er god nok direkte, sier trener Malene Berdalen til Equus.

V76
Av: Rolf-Henning Pedersen
Publisert: 12.03.2018 14:23

9 Brenne Banker i 4. løp/V76-3 avsluttet sesongen med annenplass bak Prins C.K. i Kaare Krosbys minneløp på Momarken før jul. Nå innleder hesten sin 4-årssesong, og hvor Berdalen har store planer for hingsten.

Større, sterkere
- 9 Brenne Banker
 skadet seg i luftegården, og det ødela en god del av 3-årssesongen. Nå er han mye bedre forberedt. Hesten har gått i firehjulsvogn gjennom vinteren, og har sett fin ut i to jobb på Jarlsberg. Brenne Banker har lagt seg ut, og jeg tror han kommer til å prestere godt allerede første gang ut.

- Kjenner hesten godt
- Du har valgt et amatørløp som første oppgave?
- Ja, det løpet passer bra, og han trenger en gjennomkjøring før Telemarksløpet i påsken. Bjørn (Duestad) skor mine hester, og han kjenner hesten meget godt. Det bekymrer meg ingenting.
- Og da kan det bli seier på direkten?
- Jeg mener han er god nok til det, men det blir intet tidlig avansement fram til dødens. Bjørn skal sitte rolig til siste bortre, og så får han kjøre derfra. Brenne Banker gikk med jernsko, helstengt hodelag og bomull i ørene i fjor. Onsdag letter vi ham fra jern til aluminium, og setter på kvarte skylapper og drapropper for første gang. Jeg håper og tror det slår positivt ut, sier Berdalen.

Husk det er Jackpot i V76 med 1 185 655 ekstrakroner i sjuerpotten.