Eirik Høitomt og Conrads Carl. Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

- Programraden lyver

Startgalopp og siden bom fast ved målpassering. Resultatraden lyver for sørlandshesten som jakter karrierens første seier i V5-finalen.

V5
Av: Richard Ekhaugen
Publisert: 14.03.2018 10:29

5 Conrads Carl (V5-5) ble handlet inn fra Jörgen Westholms stall i oktober i fjor. Etter en norgesdebut på hjemmebanen Sørlandets Travpark måneden etter ankomst, et løp som hesten fikk som en test på hvor han stod, har vinteren blitt brukt til å forberede Prodigious-vallaken til årets sesong. 25.februar ble årsdebuten avlagt på hjemmebane.
- Programraden lyver, sier Vilde Finsådal (18) som eier og trener hesten sammen med sin far Vidar.

Tapte 50 meter på galopp
Programraden forteller nemlig at Conrads Carl ble sjettehest på 1.19,6a/2140 meter, altså ikke noen oppsiktsvekkende prestasjon ved første øyekast. Det programraden imidlertid ikke forteller er at Conrads Carl snublet bak startbilen ved utgangen av svingen før start og tapte nærmere 50 meter på galopp. Klokkene viste siden 1.17,7 over 2140 meter, altså rundt to sekunder raskere enn tiden som er registrert på hesten. Til mål kom hesten fast i rygger.
- Eirik Høitomt var veldig fornøyd med ham. Han ville at vi skulle sette på ham drahette, noe vi gjør til dette løpet. Sist gikk han bare med fast bomull, forteller Finsådal.

Fin i siste treningsjobb
Mandag denne uka ble det siste finslipende treningsjobbet tilbakelagt.
- Det har vært litt vanskelige treningsforhold de to siste ukene, så vi har ikke fått testet ham så veldig. I går fikk han et rolig heat over 2600 meter og kjentes veldig fin ut. Han skal være i orden. Han gikk i langvogn sist, det er mulig det blir modified til dette løpet, forteller sørlandsjenta.
- Jeg vet ikke så mye om de andre konkurrentene han møter, men jeg synes han burde kunne hevde seg etter det løpet han leverte sist. Vi er litt optimister, fastslår Vilde Finsådal.