Lesja Odin og kusk Geir Vegard Gundersen. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

GV endelig tilbake

Geir Vegard Gundersen har ikke kjørt løp siden september ifjor på grunn av ryggproblemer. Nå er han operert, har trent godt og er tilbake i sulkyen. Og han kan få en flying start.

V5 V4
Av: Magne Engebretsen
Publisert: 14.03.2018 18:59

- Det var verst å være borte fra løpsbanen i begynnelsen. Stallhestene har jo fungert bra i løp, og min sønn Magnus har kjørt dem med fin hånd. Jeg skal være ærlig og si at rekonvalesensprosessen har vært lenger enn hva jeg hadde trodd, men nå føler jeg meg bra og trenger ikke lengre å bruke smertestillende tabletter, innleder Geir Vegard Gundersen - veldig spent foran torsdagens comeback.
- Jeg har trent hos fysioterapeut tre ganger i uka, men det som har hjulpet meg mest er at jeg har hatt muligheten til å gå mye på ski i vinter. Jeg har merket enorm fremgang de siste to månedene som følge av skigåing. Jeg går en løype på fire kilometer, og jeg kan ikke underslå at stoppeklokka har vært med. Det har vært inspirerende å se fremgangen, sier kusken med 2607 førsteplasser på samvittigheten.

Vinner direkte?
Han kan sette standarden direkte. Både med 4 Alm Nagano i 2. løp/V4-2 og 7 Lesja Odin i 5. løp/V5A-3 ligger han an til å bli hardt betrodd. Også 5 Support Attitude i 6. løp/V5A-4 kommer til å dra på seg mye spill:
- 4 Alm Nagano har jeg tro på. Jeg syntes han var veldig bra for Magnus sist. Han er ikke helt stø på startsiden, men med feilfri avgang og feilfri tur til første sving, så har jeg god tro på at han skal være med i toppen. Han møter overkommelig motstand.
- 7 Lesja Odin har aldri tapt. Jeg trodde da han var unghest at han skulle bli en kanon, men han har vært veldig skaderammet, så jeg har senket lista. Visst er han bra, og han kan vinne igjen, men jeg føler nok at han er hausset noe opp. Han ble litt hissig i den siste starten og har fått god tid på seg til denne. Han har selvfølgelig sjansen igjen mot riktig lag, men har ikke fått noen banejobb.
- 5 Support Attitude kjenner jeg ikke dagsformen på, men jeg vet at han kan en god del på sitt beste, sier Geir Vegard Gundersen.