Roger Nilsson. Foto: Kanal75

- Hun er intet «fake»

Rundturen over hesten, og smellen han fikk da han deiset i bakken, gjorde ikke Roger Nilsson godt.
- Jeg slapp likevel heldig unna, nå ser jeg framover og på fredag starter en hest som absolutt ikke er et «fake».

V65 V4
Publisert: 14.03.2018 19:13

Nilsson fra Boden slapp unna nevnte uhellet nesten uten mèn i etterkant. 

- Historien er slik; jeg var over til Finland med fire hester, de skulle sjekkes av veterinær. Underveis i undersøkelsene stupte en mens den ble testet i fart i banen, og jeg ble kastet ut av sulkyen. Hjelmen tok av for mesteparten av støtet med bakken, det eneste jeg sliter med er at halve leppa er følelsesløs. For å si det på en annen måte, jeg drikker ikke så mye varm kaffe lengre.

Verd oppmerksomhet
Tilbake til fredagens sjanser for Roger;
- 8 Mellby Fake (V65-1) kom tilbake etter behandling, og kun mengdetrening, i starten av mars. Innsatsen hun leverte var «jättebra», men tapte seieren i siste sving da en konkurrent galopperte og sto helt stille. 
- En lekker traver? 
- Hun har mye å gå på i eleganse, men har en vilje utenom det vanlige. Spor to i volten vil gå bra, det kan hende at vi taper litt ut. Oppgaven er fin, man skal ha med Mellby Fake på kupongen.

Styrken tilbake
Nilsson fortsetter: 
- 8 King Journey (V65-3) har jeg ikke kontroll på. 10 Beaufort (V65-4) virker å komme mer og mer. Noe var galt med Beaufort i fjor, uten at vi fant helt ut av det. Den styrken jeg vet finnes, den manglet. I vinter har ting begynt å skje. Nest sist leverte han en solid sluttspurt, seieren sist kom i ei poengjakt, det virket som om Beaufort kunne holdt det gående en runde til. Distansen fredag er litt for kort, men kjøres det tøft i tet i førsterunden, inviteres vi inn i matchen.

Bedre enn vist
Roger Nilsson avrunder V65-løpene som makker til 13 Ocean Face i V65-5/DD-1. 
- Her har vi en som er ekstremt mye bedre enn det resultatene tilsier. I siste løpet feide Ocean Face forbi feltet, og var på vei inn til seier, da galoppen dukket opp. Vi står langt bak i starten, men han er bra og skal med på bongen.