Lutfi Kolgjini. FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Fra skiferie i Norge ...

- Vi fikk fem flotte skidager i fjellheimen i Norge. Hvilket herlig land, innleder Lutfi Kolgjini som kan bli lørdagens store tobeinte profil.

V75
Av: Even Elvenes
Publisert: 14.03.2018 12:57

Kolgjini med familie tok veien om Oslo og videre til Hemsedal forrige uke. 
- Tre år i rad har vi vært der, helt topp. Å feriere i vinterfjellet kan nesten ikke bli bedre. Relax er viktig for liten og for stor, påpeker stjernetreneren, født i Albania - men svensk siden han var en neve stor.

«Ludde» og Momarken
Kolgjini med kallenavn «Ludde», er kjent for en stor ordflom og sylskarpe meninger. Foran kjøringen på Momarken lørdag trakk han fram enkelte punkter;
Unionskampen i Mysen er starten på sesongen. 
- Slik har det vært for meg i mange år, understreker Lutfi. 
Han tok en pause fra Unionskampen et par ganger etter dividende i en meningsutveksling for fire, fem år siden. Man plukker ikke herr Kolgjini på nesa ustraffet.  
Banen 
- Momarken kjenner jeg vel, husk at jeg var der allerede 21 år gammel med starthest i banens Grand Prix. Den gang var baneprofilen enda mer krevende. Hvilke tricks som må til for å komme igjennom uten galopp har jeg full kontroll på. Hestene rigges i utstyr og balanse etter profilen de skal ut på. 
Oppløpet 
- Ekstremt langt, og noe jeg tenker på underveis i løpene. Oppløpet er faktisk fryktelig langt ...
Suksess
- Tre ganger vinner av Steinlagers Æresløp. Ikke så dårlig det, undrer Ludde. 
- Jeg simpelthen elsker oppgjøret.
Unngås en ny tabbe?
- Jeg vet hva det tenkes på, og har blitt ertet. Ved ett tilfelle bommet jeg avkjøringen til Momarken i Sarpsborg og havnet mot Oslo. Tiden var knapp, men jeg rakk fram. 

Lutfi Kolgjini tok til en lang og ekte latter. 
- Aiai, det skal ikke skje i år.

Velkommen til Zlatan
- Få vet det kanskje, jeg er enormt interessert i fotball. En av mine sønner spilte i sin tid i «tvåan». Hjerteklubben er Malmö F.F.. I England har jeg mest sympati for Chelsea. 
- Apropos fotball, du burde vel fisket inn Zlatan Ibrahimovic til din stall? Han ville vært et scoop å få som hesteeier?
-  Så langt har jeg ikke truffet Zlatan. Men bare vent, og til at han har gitt seg med fotball. Jeg forventer at Zlatan vil jakte adrenalin og spenning, det skal han få hos meg. Oppriktig, jeg har en plan. 

Trives med trav
Kolgjini er på et godt humør. Han ville også ytre litt om egen status. 
- Under år har jeg fått fanbrev i posten, og gode meldinger via sms på telefonen. Kritiske kommentarer finnes, men de er i fåtall. Jeg har lest at yngre trenere og kusker er plaget av slike. Det gjør meg litt vondt. 
- Har travsporten endret seg i så måte?
- Nei, vi har det mye bedre enn i fotballen.  
- Hvordan ser du på deg selv som stjerne?
- Jeg bryr meg ikke, det er travet og «racingen» jeg lever for.


QUICK FIX kan sørge for Lutfi Kolgjinis fjerde seier i Steinlagers Æresløp. Kolgjini lover en ekstremt forbedret hest på lørdag. (Foto: Kanal75). 

Tre gode
- Lørdagens starthester, duger trioen?
- De er gode og skal regnes. 
- 1 Clemenza Am i V75-1?
- Han vant i Norge ifjor. Starthurtigheten er real, hesten er sterk. Det lange oppløpet er perfekt. 
- 6 Quick Fix er med i Steinlagers Æresløp, i V75-6/DD-1. 
- Innsatsen sist var «jättebra». Husk at Quick Fix hadde vært ifra løp en stund, jeg forventer han mye bedre på lørdag. 
- Er det tet som gjelder?
- Vi henter ikke en lengde på 2 B.B.S. Sugarlight, samtidig er Quick Fix "giftig" etter en reise i rygg. Vi skal kjempe om «guldet». 
- Du avrunder med 6 Rushmore Face i V75-7/DD-2. 
- Han har levert fantastisk bra. Jeg har følt at hesten har jogget i fra konkurrentene i vinter. Han besitter enda større kapasitet, det er mer å gå på. Rushmore Face står fortsatt inne i en billig klasse. 
- Er Kolgjini fornøyd med en seier på lørdag?
- Nei, jeg må ha to. Såpass høyt legger jeg listen, de jeg kommer med duger, understreker «Ludde» i sin avslutning til Equus.