Antonio Tabac er Oskar Kylin-Bloms store gjennombruddshest. Foto: Maria Holm�

- Først Malmö, så Oslo

- Først handler det om Malmö og Jägesro, så Oslo og Bjerke, Oskar Kylin Blom, mulig «årets oppkomling» i svensk travsport, vet hva som venter i dagene som kommer.

V5
Av: Even Elvenes, Equus media
Publisert: 01.09.2018 10:00

Kylin Blom med oppvekst utenfor Gävle er fra en familie proppfull med interesse for travsport, og koldblodshester spesielt. 
- Bjerkes helg er noe ekstra med auksjoner og gode løp. I fjor handlet vi inn to kaldblodsåringer, jeg er på jakt etter nye i år, røper Oskar.  
- Men først altså Malmö på lørdag. Slik 11 Antonio Tabac (V5-5/DD-2) presterte i svensk V75 for et par uker siden, må jeg har god tro på nye framganger. Han avgjorde fra posisjon utvendig for lederen og imponerte. Rene drømmen, fortsetter 1992-modellen. 

Sterk spurt?
- Tør du være så offensiv på nytt?
- Ikke nå, det går ikke å satse alt i løp etter løp. Jeg håper på fart i front, meningen er å bli med i angrep ned siste bortre. Fra midt i siste sving og inn brenner vi til, det kan gå til topps. Men det kan også bli slik at vi kommer for seint. Uansett, nye løp venter, Antonio Tabac vil jeg ta godt vare på. 
- Hva ligger til grunn for en slik forvandling, hesten var stort sett stiv og kantete hos tidligere trener. 
- Han er kongen på stallen, og slapper av. Vi står opp for Antonio hele dagen. Om ikke med spesialoppvartning, men med mye stell og kjærlighet. Mer skulle ikke til for å få framgang, avslutter Oskar til Equus.