Love Voice etter en tidligere seier_Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Før du leverer bongen

I "Før du leverer bongen" vil vi forsøke å få fram det mest interessante av siste informasjon som har kommet fram til dagens V75-løp på Klosterskogen.

V75
Av: Richard Ekhaugen
Publisert: 01.09.2018 12:06

- Rammen er perfekt på Klosterskogen i dag, jeg måtte til og med frem med solbrillene, forteller RD-reporter Kurt Hella kl. 12:05.

Dagens fasit fra Stian Hallenstvedt
1.avd: Garderingsløp
2.avd: Banker - 1 Always So Easy
3.avd: Trio: 6-8-10
4.avd: Luring - 3 Hawking
5.avd: Luring - 8 IL Sokken
6.avd: Objekt - 10 Pave Faks
7.avd: Banker - 3 Whisky Voice

V75-1:
- 1 TB's Trøllgutt har stor kapasitet for grunnlaget sitt. Fungerer han aksjonsmessig tror jeg han kan vinne, sier Åsbjørn Tengsareid.
- Han var ikke optimalt balansert i varmingen, så vi testet litt nå for å se hva han skal gå med i løpet. Det blir busser til løpet og uten baksko, forteller Åsbjørn Tengsareid etter varming.
- 5 Bossum Faksen holder litt usikker form siden det er lenge siden han har startet, men virker fin i trening. Jeg håper han skal være med i fremste rekke, sier Jan Roar Mjølnerød.
- 6 Godtepåsen tror jeg kan være langt fremme om han går feilfritt, men jeg tror det blir tøft med tanke på seier. Han pleier å gå uten sko, det er da han fungerer best. Jeg tror han skal være i toppform og at vi stiller godt forberedt, forteller Heidi Nessa.
- 10 Battimo var litt uheldig sist. Med klaff kan han være med langt fremme, sier Jan Roar Mjølnerød.


V75-2:
- Eirik Høitomt skal teste 1 Always So Easy med samme vogn som sist i varming i dag. Balansen avgjør vi etter at varmingen er unnagjort. Er ikke banen for hard, er planen å kjøre skoløs rundt om. Vi har spart høver til det. Vi har et rettstrekk hjemme som går som en S, og det er ingen andre av mine hester som takler den like godt som Always So Easy. Derfor er jeg ikke redd for svingen her på Klosterskogen, sier Morten M. Ottersen.
- Vi kjører som sist, skoløst rundt om og med busser fremme. Jeg tror ikke svingene skal by på problemer. Det var karrierebeste sist. Vi brukte litt lengre tid på varming i dag, hun var litt roligere. Vi kjørte med en stropp på innsiden sist, og jeg tror hun ble litt irritert på det, forteller Eirik Høitomt etter varming.
- 5 Kemas Starlight er klart best å kjøre i førstespor. Hun kan være trippelaktuell, mener Åsbjørn Tengsareid.

- 7 Dayenne Lane leverte en fin debut for oss, men det blir sjanseartet herfra. Trippel er bra, en bedre sjanse enn 12 Uendy ZS, sier Kristian Malmin.
- Jeg tror 9 Chellas Girl klarer å holde ryggen på Always So Easy. Hun fikk dårlige rygger og ble dratt bakover sist, formen er bra. Hun kan vinne om hun er like god som nest sist, men på Bjerke klaffet alt. Normalt sett er Always So Easy for sterk, men bare hun vil, er Chellas Girl bra nok, sier Marius Høitomt.


V75-3:
- 6 Moi Edel tror jeg på en bra sjanse med. Jeg kjørte et 1.32-jobb med henne forrige fredag, så formen skal være bra. Hun er ganske bra fra start og jeg håper vi kan komme oss tidlig foran. Osen Expressa er verst imot, men jeg føler meg ikke slått på forhånd, sier Vidar Tjomsland.
- Det så veldig bra ut. Motsatt volte gikk fint, hun kom fort opp i høy fart, sier Vidar Tjomsland etter varming.
- 10 Osen Expressa fikk et kjedelig spor, hun hadde hatt fordel av første rekke. Galoppfaren er større herfra. Tror hun er like god som Moi Edel feilfritt. Hun kommer ut med draskylapper i dag.


V75-4:
- 3 Hawking var veldig positiv første gang ut for meg i Bergen, og jeg tror han vil være enda litt bedre i dag. Vi sparer høvene til et løp han skal ut i på torsdag og kjører med sko i dag. Det er et par gode imot, og spør du meg er han mer trippel-enn seiersaktuell, vurderer Sigbjørn Kolnes.
- 9 Ultimate Photo tror jeg skal takle svingene. Han har trent fint, og han kjentes fin ut da jeg jogget ham i morges. Han gikk med draskylapper sist, og fra bakspor er det ikke umulig at han går med det igjen, sier Adrian Solberg Akselsen.


V75-5:
- 4 Rapptor har bra form og har trent bra hjemme. Står veldig fint til og jeg synes han er bedre enn raden. Jeg er fornøyd med forutsetningene og hesten min. Bol Brage har vi slått hver gang vi har møtt, jeg føler Rapptor er på høyde med de fleste her, mener Ole Johan Østre.
- 6 Smedpåls form er bedre enn hva de siste resultatene gir inntrykk av. Han har stabilisert seg en del bak bilen, men det blir fortsatt å kjøre litt på sikkerhet, sier Olav Mkkelborg.
- 12 Bol Brage trener fint og jeg føler at han er på rett vei. Han er like bra bakfra som i tet, mener Jan Roar Mjølnerød.


V75-6:
- 1 Røster står litt tøft inne mot gode hester. God premie, tror Åsbjørn Tengsareid.
- 4 Torpa Nicklas var ganske god på Bjerke nest sist. Skulle han komme til tet, få en fin rygg og kunne bruke siste indre, er det ikke helt utenkelig, sier Odd Arne Sagholen.
- 5 Roli Eld kjentes veldig pigg ut, men tok to hjelpesteg og galopperte. Han kjentes ikke trøtt ut, og jeg følte vi hadde kontroll på løpet på det tidspunktet. Møter noe bedre hester i dag og er ikke selvskreven, men fungerer han som sist tror jeg at han kjemper helt der fremme, sier Adrian Solberg Akselsen.
- 6 Gandolf skuffet litt på Sørlandet sist, men var god i Rättvik gangen før. Er han tilbake på det nivået, er det ikke helt umulig, mener Odd Arne Sagholen.
- 10 Pave Faks er et evig objekt. Uten galopp kjemper han helt i toppen, det er jeg sikker på. Han kom ekstremt bra tilbake etter galopp sist. Vidar Hop kjørte ham fire ganger på rad i sommer uten at hesten galopperte, det er en fin duo. Han tåler å gjøre grovjobben selv. Jeg synes Roli Eld er verst imot, sier John Mogset.
- 12 Myhreng Jerker står jo fint inne i løpet i og med at det er sportrapp. Går han feilfrit, tror jeg han er med i toppen. Han skal gå skoløs rundt om i dag, det er da han har gjort sine beste løp, forteller Olav Mikkelborg.


V75-7:
- 1 Rolls Royal var ikke som best på Jarlsberg og må være bedre i dag for å hevde seg. Han er ikke så morsom å sitte i rygg med, forteller Ole Johan Østre.
- Jeg forventer samme innsats som sist av 3 Whisky Voice i dag, og det burde rekke et stykke. Litt klønete på volten er han, så jeg må ta det litt rolig. Har nok ingen fordel av baneprofilen, men jeg tror han vil takle det på en grei måte. Distansen skal ikke være noe problem, snarere en fordel. Han går i vanlig vogn i dag kontra amerikanervogn sist, men i alle løp før det har han gått i vanlig vogn, forteller Morten A. Pedersen.
- 5 Frankel D.E. tror jeg takler både distansen og banen. Kan imidlertid være sårbar fra spor to i volten, sier Åsbjørn Tengsareid.
- 13 Darco har tunge forutsetninger, men er veldig god med voltestart. Distansen er et pluss og han trives på banen, han fortjener et kryss på bongen, synes Sigbjørn Kolnes.