Peter Untersteiner satser på tet fra start til mål med Run Chica Run i Derbystoet. Foto: TR Media

15 til start

Peter Untersteiner har hele 15! stallhester til start under søndagens Derby-dag. Mange av dem stiller med gode muligheter. Bare i Derbystoet kvalet han inn fem hester!

V75
Av: Rolf-Henning Pedersen, Equus media
Publisert: 31.08.2018 11:09

- I sprudlende form
-4 Star Costashorta 
i V4-1 jakter vi tet med. 7 Vischio Holz er bra, men vi skal gi ham kamp. 
- 5 Bo Kenneth i V4-4 overrasket meg ved å tape sist. Han burde ha vunnet, men lå på litt for mye underveis. Han mangler det lille ekstra, men vinner løp snart.
- 6 Springover i V75-1 var fantastisk sist og viser sprudlende form. Må gå med baksko nå, han er ikke like hvass da. Mange gode imot, og det blir tøft å vinne.

Leder Derbystoet hele veien?
- 1 Run Chica Run i V75-3 var strålende i kvalifiseringen. Klarer vi teten, kjører vi der, og nå setter jeg på amerikanervogn. 4 Mily var et stort pluss i kvalifiseringen. Alt ser strålende ut i trening, og vi kjører med optimalt utstyr, skoløst og med amerikanervogn. 9 Europhile Am vant også sin kvalifisering på strålende vis. Hun skal gå optimalt, og ønskescenarioet er rygg på Run Chica Run.10 Global Upper Style fikk ikke noen enkel kvalifisering, og det var sterkt av henne å komme seg videre. Også hun går optimalt. 12 Veroni er ei tøff dame som var meget fin i torsdagens jobb. Tøft herfra, men hun skal gå optimalt, informerer Untersteiner om sine fem Derby-hopper.

Fast fire ganger!
- 7 Swarovski Broline
 i V75-4 har sittet fast fire ganger på rad, og det skal bli interessant å se hva hun kan utrette med et normalt løp. Normalt skal hun smyges med, men denne gangen er det andre forutsetninger og nå slipper vi å sitte fast.14 Absolut Gehör står ofte vrient til, men leverer stabile innsatser. Med litt klaff ender hun sikkert langt framme. 
- 2 Magic Happens i V75-5 ser fantastisk ut i trening. Hesten har slitt helsemessig, men nå ser alt ut til å fungere optimalt. Det blir tøft å vinne, men jeg vil ikke avskrive ham på den flotte formen. 

Trodde på seier
- 12 Alcoy
 i V75-6 (Derby) trodde jeg skulle vinne sitt kval, men han ble sliten til slutt. Han har levert to sterke løp etter pause, og jeg tror på god innsats tross et vrient spor.
- 9 Staro Ivy League i V75-7 er fikk et tøft løp i sporene sist, og ble sliten. Nå skal jeg vi forsøke å smyge med.11 Carabinieri kjører jeg selv. Han har levert to sterke løp etter hvile. Alt ser fortsatt lile fin ut i trening, og distansen er til hans fordel, melder Peter Untersteiner, som kan få en fantastisk helg i Malmö.