You Love og Tom Erga er klare for V75 etter en imponerende innledning på året. Foto: hesteguiden.com

Finjustert til seier

Tom Erga får mye ut av hestemateriellet sitt, og nå har han en hel rekke interessante hester til start på hjemmebane. En har vært hos veterinær og har blitt finjustert etter den siste starten.

V65 V5 V4
Av: Magne Engebretsen
Publisert: 15.04.2019 13:35

- 9 You Love i 4. løp/V65-2/V4-4 travet et solid løp etter tidlig galopp og tung reise sist, men klenget utover på oppløpet. Dermed ble det en tur til veterinæren. Hesten er sprøytet, har trent fin-fint etterpå og er i full orden igjen. Han har ikke gått hurtig siden den siste starten, men jeg tror han skal levere en sterk innsats. Han er min beste vinnersjanse tirsdag, sier Tom Erga. På spørsmål om bakspor er et stort minus, kommer svaret kjapt:
- Jeg tror ikke sporet skal ha så mye å si. Hovedmotstander 8 Masserati G.T. står i spor åtte, og han må nok svi av litt krutt om han vil tidlig til tet. Jeg er ikke fremmed for å gå tidlig fram med 9 You Love. Det blir skoløs balanse og amerikanervogn, samt draskylapper. Jeg har som sagt god tro, sier Tom Erga.

Han har mange hester som fortjener oppmerksomhet:
- 7 Brotherman Nibs i 3. løp/V65-1/V4-3 kjenner jeg ikke noe til, men fra vrient spor mot bra hester er det vel en premie som er målet.
- 15 Pepp Elden i 5. løp/V65-3 ble sjenert til galopp sist. Da var han godtgående. Det blir ikke enkelt å vinne fra denne posisjonen, så en bra plassering er målet.
- 7 Idu Bork i 6. løp/V65-4/V5A-1 er min nest beste sjanse. Han er ikke helt stødig ennå, men har fart og styrke. Jeg har respkt for 1 Verdals Torden. Det kan bli tøft å slå ham, men vi skal gjøre et forsøk. Det ligger jo da i kortene at vi må gjøre det den tunge veien - fra posisjonen utvendig for lederen.
- 1 Vestpol Il i 7. løp/V65-5/V5A-2/DD-1 er i bra slag, men vinner ikke ofte. Han er best etter ryggløp, og han er en hest man må kjøre litt på sjanse med. Han kan dukke opp der framme med klaff og kan være verd en gardering.
- 4 Honannas Marcelle i 9. løp/V5A-4 var bra sist og er i fremgang. Vi slår ikke en feilfri 8 Biffmann Ø.K., men om sistnevnte feiler seg bort, så kan vi dukke opp. Jeg har ambisjoner om en plass i toppen.
- 6 Helmax Mix i 10. løp/V5A-5 har vært ok i det siste og kan klare en bra plassering, men jeg tviler på seier, sier Tom Erga.

Det er jackpot i V65 - med 170 413 kroner ekstra i sekserpotten.