Formsterke Troll Ronja blir vrien å stå imot i V75-6. Foto: hesteguiden.com

Det kan smelle

- Det er veldig fine spilleløp denne onsdagskvelden på Bjerke, med jackpot og mer enn 1,1 millioner ekstra i syverpotten. Det kan smelle, men jeg har funnet tre holdepunkter jeg tror på, sier Espen Edvardsen hos Vinnerbongen. 

V75
Av: Magne Engebretsen
Publisert: 13.08.2019 09:55

Han byr på sine vurderinger av alle V75-oppgjørene i kveld:

V75-1:
Et vidåpent løp innleder kvelden på Bjerke. Her er det bare å gardere så langt lommeboka strekker til. Vi har valgt å bruke alle hestene på vårt forslag. Skal du gå tynt er det først og fremst 2 Sikvelands Bork, som var positiv i sin siste start. Han var med på tøff kjøring innledningsvis og fullførte meget bra til tredjeplassen i løpet Valle Gulla vant på Jarlsberg. Han har trukket et fint startspor i kveld og Ernst Petter Knutsen hadde et veldig godt tak på hesten sist. Fra perfekte forutsetninger skal han regnes med bra sjanse. 8 Myklejenta Karin har vist flott form i sine siste starter. Hoppa har kapasitet som rekker langt utover grunnlaget, men hun er og blir usikker. Det skal sies at kusk Benjamin Strand Andreassen har et godt tak på henne og klaffer det bare litt fra dette startsporet er hun mer enn god nok for seier. 3 Stian er også en høykapabel traver, som har slitt mye med aksjonen, men sist var det et steg i riktig retning. Han har trukket et fint startspor og gjentar han prestasjonen fra sist ender han i fremste rekke. Det kan gå og låse løpet på disse tre hestene, men på vårt forslag spiller vi alle hestene.

V75-2:
Nok et vidåpent løp hvor vi velger å spille alle hestene i håp om skrell. Den billige løsningen i løpet kan være 2 Dani`s Princess, som så veldig fin ut i målgangen sist. Hoppa ble sittende fast med masse krefter på lager i løpet gode Djarpur Dry vant. Gjentar hun den prestasjonen i kveld er hun en trolig vinner. 7 Champs Elysees er en veldig fin hest, som går frem for hvert løp. Johan Kringeland Eriksen liker denne hesten godt og avslutningen sist var av beste merke. De tar ikke den lange turen fra Sørlandet uten ambisjoner. 5 Emerick er en kapabel traver, som kommer tilbake etter pause. Det er gode treningsrapporter på hesten og er han i nærheten av toppnivået sitt ender han i fremste rekke.

V75-3:
Her kommer vår første banker i omgangen. 9 Stjerne Kos imponerte stort sist på Sørlandet. Tom Erik Solberg kjørte seg tidlig til tet og siden var hesten dønn overlegen på ny bestenotering 1.28,6/2160 meter voltestart. Han fungerte bedre i aksjonen enn på lenge og er han i nærheten av det han viste sist i seiersløpet er det snakk om en solid vinnersjanse.

V75-4:
5 Lullaby S.I.R. blir voldsomt stor favoritt i dette løpet. Det er helt greit at svenskegjesten er favoritt, men hun er alt for stor favoritt i forhold til vinnersjansen i løpet. Hun var strålende i seiersløpet på Momarken nest sist hvor hun vant V75-løpet til tross for posisjonen utvendig for lederen. Hoppa travet også et meget bra løp i Sverige sist. Det er ingen fare med formen og Niclas Benzon har klare ambisjoner. Vi kan dog ikke spille en bong uten 8 L`amour Bonanza som var finere enn noen gang i seiersløpet på Bjerke sist. Han vant sprettlett på sterke 1.13,4/2100 meter autostart og det med full spenst inn i kassa. Hesten har utviklet seg enormt og selv om sporet er dårlig skal han regnes med sjanse. Det skiller alt for mye på kryssene mellom de to favorittene.

V75-5:
5 Princess Corner blir vårt andre holdepunkt i omgangen. Hoppa var strålende i nederlaget på Leangen sist hvor hun måtte gjøre mye av grovjobben selv på utsiden av gode Park View. Hun fullførte strålende til andreplassen. Hoppa viste strålende form ved den anledning og motstanden i kveld skremmer ikke. Hun er lynrask fra start og vi tror Eirik Høitomt kjører seg tidlig til tet. Fra den posisjonen skal det være snakk om en solid vinnersjanse.

V75-6:
Nok et holdepunkt. 8 Troll Ronja ble bunnspilt i svensk V75 sist. Hun varmet strålende i forkant av løpet og var løpet store utropstegn etter endt varming noe vi også kan tyde ut av vinneroddsen hoppa ble spilt ned i før start. Hun rotet seg vekk med galopp, men så veldig fin ut etter galoppen. Det skal ikke være noe i veien med formen og forutsetningene i dag er spennende. Bakspor på strek er selvfølgelig ingen fordel, men Ole Johan Østre er en dyktig kusk og vi tror han løser brasene. Hoppa står seg veldig bra i denne klassen og uten tull er det snakk om en vinner.

V75-7:
8 Cry Wolf gjør en svært spennende debut for Frode Hamre. Dette er en høykapabel traver, som har et latterlig lite grunnlag på konto i forhold til kapasiteten. Han har trukket et vanskelig startspor, men klaffer det bare litt med løpsopplegget er han mer enn god nok for seier. 5 Abrakadabra har vært meget bra i sine siste starter og kommer med formen på topp. Han er bra fra start og vi ser ikke bort fra at Åsbjørn Tengsareid kjører seg tidlig til tet. Fra den posisjonen er det hesten å slå for konkurrentene. 10 Dream Creation var strålende i seiersløpet på Biri sist. Han var finere enn noen gang og viste solid form. Det skal klaffe fra dette startsporet, men klaffer det bare litt med posisjonene underveis er han med på foto. 2 Logical Mystic har trukket et perfekt startspor og innsatsene i det siste har vært av beste merke. Herfra er han sikret en god posisjon og uten tull er han med og kjemper om seieren. 6 Hardy B.R. og 9 Dan Mølgård skal også regnes på gardering i løpet.

Espen Edvardsens V75-forslag:
1. avd: Alle ti
2. avd: alle 7
3. avd: 9 Stjerne Kos
4. avd: 5-8
5. avd: 5 Princess Corner
6. avd: 8 Troll Ronja
7. avd: 2-5-6-8-9-10
Pris: 420 kroner

Du kan klikke deg inn på Vinnerbongens hjemmeside på Eksperten-torget og kjøpe andeler i ulike andelslag til kveldens jackpot-omgang:
https://eksperten.rikstoto.no/kommisjonær/00741/)