Kleppe Varden er tilbake etter sykdom og behandling i V65-5. Foto: hesteguiden.com

Frisk og Derby-klar

9 Kleppe Varden har vært en suksesshistorie i år og er ubeseiret på fire forsøk. Nå kommer 4-åringen tilbake etter sykdom og behandling i V65-5, og trener og kusk Tom Erga røper at Derby-kvalifisering er neste oppgave.

V65
Av: Rolf Henning Pedersen, Equus media
Publisert: 13.08.2019 08:16

9 Kleppe Varden viste i fjor at han har potensial til å kjempe mot de beste i årgangen, og hesten har bekreftet det i 2019. Etter fire seire på vårparten forsvant imidlertid hesten fra løpsbanen.
- 9 Kleppe Varden vant i Bergen, men jeg syntes likevel det var noe rusk i maskineriet. Blodprøvene påviste en virusinfeksjon, og i tillegg ble hesten leddbehandlet. Han har trent fint og er klar igjen nå. Dette blir en gjennomkjøring til Derby-kvalifiseringen, sier Tom Erga til Equus.
- Hva betyr det for kjøringen din i løpet?
- 40 meter er aldri enkelt, og jeg kommer til å kjøre ham på speed. Da kan det bli langt fram, men han har et fint løp på papiret og formen tror jeg er bra. Om det klaffer litt så har han bra mulighet.
- Hva med 5 Erga Prinsen i samme løp?
- 5 Erga Prinsen skulle jeg kjørt fram til dødens med i Bergen. Nå ble det et speedoppgjør hvor han galopperte i siste sving, men kom fort tilbake på oppløpet. Med en mer offensiv styring hadde vi vunnet løpet. Hesten er bra og i form, men jeg tror Kleppe Varden henter 20 meter på ham, sier Erga og forteller dette om sine øvrige oppsitt.

- Sterk etter
- 10 Norahs Winner i V65-2 er ikke helt til å stole på, men har fine avslutninger. Han kan få fin premie med klaff.
- 2 Cliff Hydrup i V65-6 var strålende etter galopp sist og imponerte meg. Han er en av flere som normalt kjemper om plassen bak 1 Shankly Lane. Det gjør også 5 Thai M. Share, som er voldsomt startrask og som jeg tror stikker til tet. Med et fint løp er også hun en av dem som kjemper om trippelplass.
- 3 Dream Endurance i V5-4 er bedre enn raden, og var uheldig sist. Hun er er rask fra start, og kan være en liten outsider. 6 Thai Selfie galopperte sist, men var bra før det. Jeg synes hun kommer seg for hver start. Også hun kan være en outsider i et åpent løp, mener Tom Erga.