Per-Anders Gråberg vinner med både favoritter og outsidere. Han kan være en jockey å følge i onsdagens lunsjrunde på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Dane Bell fra Gråberg

Jacob Johansen ble skadet på Klampenborg. Det betyr "spareride" for Per-Anders Gråberg på 5 Dane Bell i V5-3: - Dette blir min beste sjanse av fire, sier P-A til Equus.

V4
Av: Tom W. Johannessen
Publisert: 13.08.2019 19:43

* Her er Per-Anders Gråbergs kommentarer til hester og sjanser på Jägersro onsdag:

- 11 Yes Dargent
(V4-2, Nina Lindberg Lensvik trener) jobber "trevligt". Jeg tror den er kapabel til å vinne et løp som dette, men det er rutine som mangler foreløpig. Jeg tror altså det er for tidlig. Startsporet er helt greit, hun er litt redd andre hester; da er det ok å stå utvendig.

- 1 Kissnfly (V4-4/V5-2, Jaana Alvesparr) har gått jevnt hele året; bortsett fra i den siste starten uten at jeg har noen forklaring.  Ingen "spik", men står egentlig for tur til å vinne. Dette er en hyggelig vinnersjanse.

- 5 Dane Bell (V5-3, Lennart Reuterskiöld jr.) er som nevnt den beste sjansen. God toer etter en bra vinner i den første starten. Det er fire debutanter i dette 2-årsløpet.

- 5 Monoya (V5-5, Dina Danekilde) kjenner jeg ikke. Hun har vunnet to av de fem siste, men Elione Chaves velger 6 Across The Pond uten at jeg tror det er veldig stor forskjell på disse to hestene i dette handicapløpet, sier P-A Gråberg.

DAGENS DRAG: 8 Kodnamn Lisa kommer ut i V4-2 som en foreløpig 12-prosenter kl. 08.30. Vinnersjansen skal overstige prosentene med god margin. Pia Høiom trener, Elione Chaves rir. Er et femtevalg i programtipset. Debuterte bra, gikk godkjent til tredje på Øvrevoll uten å ha klaff på løpet. Sist i Göteborg var hun blek, men det hadde sine årsaker:
- Glem det løpet, trolig "lite langt", og hun var litt sjuk etterpå, feber blant annet. Er frisk igjen nå. Hun kjenner Jägersro, og hun kjenner Chaves. Vi håper på trippel, og hun kan også vinne, sier trener Pia Høiom til Equus. - Og, fortsetter Pia, Chaves spurte om å få ri henne. 
Det siste er interessant info. Elione Chaves satt på 1 Zawina Zaid sist; dette er løpets foreløpige favoritt som en 42-prosenter kl. 08.30.

* Elione Chaves topper i Sverige med 34 førsteplasser, Carlos Lopez har 26 og Per-Anders Gråberg 24 seire. Chaves har tatt 15 av seirene på Jägersro. Lopez har den beste seierprosenten på banen i Malmö med 25 (12 seire). Lennart jr. Reuterskiöld topper blant trenerne på hjemmebanen med drøye 3,1 millioner på konto.

* Det er finaledag for Ole Larsen Young Riders Championship med tre løp. Annie Nilsson Lindahl, fjorårsvinneren, topper med 58 poeng, Andreas Tapia Dalbark er toer med 46, Alan Wallace er tredje med 44.

Mer info: 
Galopptips.se         Banprogram med tips