Gretzky B.R. fikk et godt spor i onsdagens Jubileumspokal på Solvalla. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

- På tide å prøve

Jubileumspokalen: - Jeg setter et pluss for startsporet, og et pluss for at 2 Gretzky B.R. (V75-6) er herdet i tøffe løp i sommer. Onsdagens motstand er veldig bra, men får vi tet er det tid for å prøve der.

V75
Av: Even Elvenes, Equus media
Publisert: 12.08.2019 11:55

Magnus Teien Gundersen har reist rundt forbi med sin far Geir Vegards treningsprodukt og stjernetalent i sommer. I våres lot Geir Vegard det skinne igjennom at fjorårets derbyvinner hadde evnene som måtte til internasjonalt. I den ypperste klassen er Gretzky B.R. fortsatt for læregutt å regne, derimot; under onsdagens storløp på «Valla» handler det om kun konkurranse fra jevngamle.
- Jeg poengterer nok en gang, det er knallharde motstandere på plass, understreker Magnus.
- En annen ting som allerede er nevnt er at jeg vil gjerne prøve å nå føringen og kjøre foran. Gretzky har vært best i tet i løpene han har gjort her hjemme i Norge.

Meget spennende med andre ord. En seier i Jubileumspokalen henger skyhøyt, og er døråpner til internasjonale storløp seinere.

Artig oppgave
Om sine to øvrige oppsitt, sier Magnus; 
- 8 Troll Solen (V75-2) har en artig oppgave, et oppgjør for 5 og 6-åringer.
- I mitt hode mener jeg at Troll Solen kan ta ut enda mer når jeg viser han pisken. Mange gode deltagere er på plass, men vi har gode muligheter, fungerer Troll Solen som best kan vi vinne. Om 6 Thai Goodwill (V75-1) er det å si at hun var fin i NM for hopper på Biri, jeg kjenner lite til konkurrentene. Mest realistisk er å kjøre etter en premie, avrunder Teien Gundersen til Equus.