Emil Mollyn har vært en svært nyttig traver for Petter Glittum og kretsen rundt. Foto: hesteguiden.com.

- Sjokkert sist

- Jeg var sjokkert over den svake innsatsen til Emil Mollyn sist, men den hadde sin forklaring, sier Petter Glittum. 

V65
Av: Frode Gjesdal
Publisert: 14.08.2019 11:17

- 5 Emil Mollyn (V65-6/DD-2) var utrolig svak sist, men det viste seg at han hadde en svært kraftig halsinfeksjon. Hesten virker fin i trening, men jeg har meldt ham nå for å komme litt pent og pyntelig i gang, sier Glittum om hesten som kjørte inn over 250 000 både i 2017 og 2018 og som nærmer seg det tallet også i år. 

- Han har gått noen løp på utsiden av Maks Mollyn i sitt liv. Det er kanskje et scenario du vil unngå nå?

- Ja, jeg vil at han får et løp bakfra, og går pigg i mål. Så det bør spillerne ha med seg. Så er det jo slik at kuskene ikke alltid gjør slik treneren sier, men Ole Johan og jeg har samarbeidet godt om matchingen av denne hesten tidligere, og jeg antar at vi kommer til å gjøre det også framover. 

- Hesten mistet to-tre uker med trening i forbindelse med halsinfeksjonen, men han har trent godt i fem år og jeg tror ikke det avbrekket skal sette ham mye tilbake. 

- Galoppen på Momarken tar jeg på min kappe. Jeg bommet på balansen på det harde underlaget. Hesten er avhengig av å være helt i balanse. Basert på det siste løpet, og det faktum at jeg er litt usikker på formen, vil jeg si at han er en outsider, oppsummerer Petter Glittum.