Garli Moe Garlin er tilbake i løpsbanen etter to kneoperasjoner? Foto: hesteguiden.com

- Var ikke fornøyd

Torsdag gjør Garli Moe Garlin sin første start etter ni måneder på skadelisten. - Jeg var optimist fram til det siste hurtigjobbet. Da var jeg ikke fornøyd, sier deleier, oppdretter og trener Tor-Martin Moe.

V65
Av: Rolf Henning Pedersen, Equus media
Publisert: 13.08.2019 13:19

Den erfarne hestekaren har passert 80 og påstår han har trappet ned, men har likevel tre hester på treningslisten. Den beste av dem er utvilsomt 10 Garli Moe Garlin, som har tjent 900 000 kroner etter at han kom tilbake til sitt fødested på Sundebru i Aust-Agder. I 2019 har det imidlertid ikke gått på skinner for hesten som utvilsomt har elitepotensial.

To operasjoner
- 10 Garli Moe Garlin har hatt store problemer med et framkne, hvor han er operert to ganger. Det har sett bra ut, men jeg var ikke fornøyd etter det siste tøffe jobbet jeg kjørte med ham denne uken. I stor fart fungerte han ikke som jeg ønsket, og klart dårligere enn det 1,30-jobbet jeg kjørte med ham på Klosterskogen forrige onsdag, forteller Tor-Martin Moe til Equus.

Skal starte
- Betyr det at Garli Moe Garlin er tvilsomt startende torsdag?
- Nei, så dårlig var han ikke, men hesten framsto ikke som jeg ønsket. Vi starter, og kjører for å vinne. Med rygg på raske Maks Mollyn har vi en bra rygg, og så får vi se hva som skjer i løpet. Hesten er godt forberedt og har de kvaliteter som kan ta ham opp i eliten. Om han da fungerer, legger Moe til.