Josefine Eilertsen er tittelforsvarer i lørdagens NM for stallansatte. Foto: hesteguiden.com

Stallansattes store festhelg

Stallansatte har en viktig birolle i all hestesport, men lørdag spiller de hovedrollen under V75-omgangen på Bergen travpark. To av løpene kjøres innenfor ukens viktigste produkt, noe som øker vanskelighetsgraden på V75.

V75
Av: Rolf Henning Pedersen, Equus media
Publisert: 13.08.2019 14:11

V75-1 byr på et glimrende spilleløp med mange vinnerkandidater. Den bergenske seiersmaskinen 2 Global Undefeded har tapt tre løp på rad, men kan få revansj på hjemmebane. V75-2 er en del av NM. 3 Ask Viking og 12 Neslands Faksen blir mye betrodd, men glem ikke 10 Førlands Odin. Kusk Adrian Solberg Akselsen er garantert seierssulten etter å vært borte fra løpsbanen i to måneder etter den stygge ulykken på Momarken.

Fortsatt ubeseiret?
5 Given er ubeseiret på to forsøk i Norge. Hoppa blir trolig dagens største favoritt i V75-3. Stor favoritt blir også 7 Brage Hindø i V75-4, som også er det siste løpet i NM for stallansatte. Christina Kjenner er dyktig kusk, og hun har oppgaven med å lose seiersmaskinen inn til ny førstepremie. V75-5 er dagens store spillenøtt. 14 hopper møtes, og her kan det meste skje. Hoppeløp er også utfordringen i V75-6. 6 Norma B. utvikler seg for hver start, men har tjent mye penger i det siste og møter bedre hester nå. V75-avslutningen byr også på et utfordrende spilleløp. 2 Ard har hatt en rivende utvikling, og ble sist fjerde i Svenskt Kallblodsderby. Nå møter han eldre og langt mer garvede konkurrenter. Han kan holde unna, men løpet er uansett veldig bra både sportslig og spillemessig.