Travtrener Jenny Thygesen. Foto: Hesteguiden.com.

Sikrer seg finaleplass

Jenny Thygesen tar den lange turen fra Sørlandet til Biri for å sikre en V75-finaleplass for Graceland E.P. - Motstanden kunne vært mye verre, mener den dyktige sørlandstreneren.

V75
Av: Richard Ekhaugen
Publisert: 19.08.2019 16:46

Graceland E.P. leverte en strålende innsats til andreplass på Bjerke for en snau uke siden, kun slått av storfavoritten Princess Corner. Thygesen-hoppa måtte åpne 1.10,3 de første 500 meterne for å få tet, men var likevel sterk nok til å takle en avslutning i underkant 1.12 over full distanse.

Tette løp
- Jeg er selvfølgelig litt skeptisk til at løpene kommer tett, men 10 Graceland E.P. (V75-7/V5-4/DD-2) virker sprek hjemme i trening. Vi har hatt Bronsedivisjon-finalen på Bjerke under Klasseløpshelgen i sikte. Nå ligger hun på 11.plass på poeng, så vi starter på Biri for å sikre finaleplass. Hun har pleid å bruke seg litt på bilen, men sist var hun mye roligere, forteller Jenny Thygesen i forkant av den drøyt seks timer lange turen østover.

Optimist før langtur
Tirsdag er distansen 2600 meter, en distanse Muscles Yankee-datteren ikke har testet tidligere.
- 2600 meter tror jeg skal gå bra, Graceland E.P. er både sterk og speedig. At hun fikk bakspor tror jeg ikke skal gjøre noe, hun er vant til det, sier Thygesen med latter i stemmen.
- Jeg må jo innrømme at jeg tror hun vinner, motstanden kunne vært mye verre. Vi endrer ingenting til løpet, hun kommer ut med sko og draskylapper og i amerikanervogn, sier Jenny Thygesen til Equus.