Amanda Robertsen og Helle Spik. Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Før V65: - Komfortabel med favorittstempelet

Amanda Robertsen blir kveldens største V65-favoritt sammen med Helle Spik. - Han har stor fordel av distanseøkningen i kveld, jeg har god tro, forsikrer 25-åringen overfor Equus.

V65
Av: Richard Ekhaugen
Publisert: 02.12.2019 17:02

Med mindre enn to timer til innlevering av V65-bongene gjør Amanda Robertsen hva hun kan for å berolige favorittspillerne i V65-3, kveldens monteløp.
- 9 Helle Spik synes jeg så veldig fin ut etter galopp sist. Det er som alltid galoppen imot, den kommer som oftest skikkelig brått på. Han har fordel av å stå bakerst, da kan jeg bare ta det helt rolig fra start. Den største utfordringen er at han stresser seg opp på startsiden, spesielt når han får hester på begge sider av seg.

Distanseøkningen stor fordel
Føler du deg komfortabel med å være så stor favoritt før kveldens løp?
- Ja, det gjør jeg. Jeg synes Helle Spik har et veldig fint løp på papiret. Sist han startet monte vant han overlegent mot mange av de samme konkurrentene. Da var det sprint, at det i dag er 500 meter lengre er en stor fordel for oss kontra mange av de andre hestene. Det blir ingen endringer på ham i kveld så vidt meg bekjent, han går med vintersko slik han gjorde sist jeg red ham, forteller Amanda Robertsen til Equus.

Balansen en utfordring
- Helle Spik virker fin og sprek i trening. Det er hele tiden en utfordring med balanse, og vi gikk over til piggsko for tre løp siden. Forhåpentligvis er han i balanse nå, men toppfarten går en del ned med piggsko, utdyper trener Erlend Gutteberg i en SMS til Equus.