Voje Maren har imponert i år og blir favoritt til å vinne sin Kriterie-kvalifisering. Foto: hesteguiden.com

- Fin i banejobb

9 Voje Maren blir stor favoritt i V65-5, Oaks-Bonus. Hvordan er formen etter seks ukers løpspause? Odd Arne Sagholen tror banen vil holde seg tross nedbør. Hjemmetreneren har to bra sjanser. Det er jackpot i V65 - med 302 000 kroner ekstra i sekserpotten.

V65
Av: Jan Elvestad
Publisert: 02.12.2019 14:59

 - Jeg har ikke noe negativt å melde, innleder trener og deleier jan Kristian Øverdal.
 - Ut fra hva 9 Voje Maren (V65-5/V5-3/DD-1) har vist hjemme, og i et banejobb på Jarlsberg, mener jeg hun fortsatt skal være i fin form.

Fin i banejobb
 - Lars Anvar Kolle kjørte med henne på Jarlsberg forrige onsdag, hun fungerte da fint og viste ingen tegn til formsvikt. Hjemme er også alt som det skal være, vi reiser til Momarken med klare seiersambisjoner tirsdag.
 - Når det er sagt, det er aldri enkelt å hente inn 80 meter tillegg. 9 Voje Maren kommer ikke til dekket bord, men har tidligere vist at hun kan gå seirende ut av løp med tilsvarende forutsetninger.

Hoppeløp utover vinteren
 - 9 Voje Maren har vært veldig flink i år, fortsetter Øverdal. Dessverre hadde vi utur i årets to største løp, men hun har vist at hun absolutt er en av årgangens beste. Det blir å satse på hoppeløp utover vinteren, forhåpentligvis duger hun også mot eldre konkurrenter.

To oppsitt - to sjanser
- Jeg vet ikke hva som forårsaket 6 Hauan Hero (V65-3/V5-1) sin svake innsats sist. Etter å ha avsluttet 1.26 siste 500 i Sverige sist, gikk han nå 1.35 siste 500. Han var svært sliten dagen etter løpet, men har kviknet til igjen. Jeg ville selvsagt ikke meldt om jeg trodde det var noe galt. Jeg har kjørt offensivt to ganger på rad, nå blir det et løp bakfra og full faert siste 700. 

- Hvordan forventer du at banen blir?

- Akkurat nå (tirsdag morgen) er banen bra. Vi har en blanding av regn og snø i øyeblikket, men det har vært såpass kaldt, minus ni grader forleden natt, at jeg tror det skal mye til at banen går i oppløsning selv om det blir mildere i formiddag. Dessuten skal det fryse på igjen til kvelden. Jeg har ikke bestemt om jeg setter brodder i bakskoene til Hauan Hero. Det blir uansett sommersko framme, sier Sagholen som sender ut en debutant med vinnersjanse i V5-5. 

- 2 Bjørnemyr Teddy (V5-5) travet 1.34 siste 1000 i prøveløpet og 32,5 siste 500, så han kan bedre enn rekorden. 6 Arverud Bonus har jeg sett i trening. Jeg tror han er den hardeste imot, men min hest kan kjempe om seieren. 

- Riktig favoritt
- Jeg synes det er helt riktig at 4 Concerto de Lou blir favoritt i 2. løp/V65-2. Han fikk et nyttig løp i kroppen sist og trener veldig fint. Han er bedre i travritt enn i travløp, og jeg synes at han har en topp oppgave i kveld. Han er mer sterk enn speedig, så jeg kommer til å være på offensiven tidlig, sier Kristine Kvasnes, som anser 6 One Shot Only og 1 Darling Simoni som de verste å slå.