Jean-Baptiste Lechat, fransk travekspert for Equus. Foto: Eirik Stenhaug

- To utganger i åpent løp

 - Onsdagens 5+ løp er for hopper i lav klasse. I dette åpne løpet bør både 15 Déesse Noire og 10 Douce Gergauderie sikre seg en topp-5 plassering, mener vår franske travekspert Jean-Baptiste Lechat.

QPlus
Av: Jean-Baptiste Lechat/Jan Elvestad
Publisert: 03.12.2019 19:52

Vinner:
 - 15 Déesse Noire vil være den logiske favoritten i løpet. Hun har nå tatt to fine seire, og Eric Raffin vil igjen sitte opp i sulkyen. Det vil være en stor skuffelse om hun ikke vil kjempe om seieren. 

På andre til femte:
 - 13 Cool Star er nå inne i sin beste årstid. Hun var veldig god 29. november, hun avslutte da fort over oppløpet og presterte en god tid. Hun travet fine 1'13'4 over den samme distansen som på onsdag. Om hun ikke er sliten etter det løpet som kun var for fem dager siden tror jeg hun kan gjenta den prestasjonen.
 - 4 De La Cheneviere er som forvandlet når hun konkurrerer uten sko. Hun er helt avhengig av å følge med i rygger til det gjenstår 600 meter, med det løpsopplegget avslutter hun alltid fint over oppløpet.
 - 10 Douce Gergauderie vant i meget fin stil på Vincennes for ett år siden. Hun har siden blitt matchet pent av sin trener, med tanke på denne vinterens løp. Treneren har funnet en utmerket oppgave til hoppa i dette løpet. Hun kan gjøre alle typer av taktikk, og hun vil sette pris på om det blir et godt tempo underveis.
 - 14 Decoloration er i toppform, men hun er komplisert og galopperer ofte. Treneren hennes har god tro, og hun får opp Jean-Michel Bazire i sulkyen. Hun vil komme til start uten sko rundt om, og med helstengt hodelag.  

Reserver:
 - 16 Devise du Vivier er hesten i feltet med høyest grunnlag, og du kan være sikker på at hun er god nok i denne klassen. Hun er imidlertid veldig komplisert, og galopperer ofte. Hun er sterk og tåler å gå en tøff siste 800 meter.
- 2 Drottning Viking startet ikke mellom mars og september. Hun vil her gjøre sin fjerde start etter pausen så hun er sikkert i fin form. Om ikke Yoann Lebourgeois blir altfor optimistisk i sin kusking kan hoppa ta en framskutt plassering ved målpassering.  

Systemet:
1.plass: 15
2.plass: 4-10-13-14
3.plass: 4-10-13-14
4.plass: 4-10-13-14
5.plass: 4-10-13-14

Løpet vises live på Rikstoto Direkte, samt hos Nettavisen og mange av landets A-medieaviser.

Tips til onsdagens franske løp (Engelsk PDF)