Johan Kringeland Eriksen. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

- Han er aktuell

Selv i comebacket etter fire måneders løpspause er ikke Johan Kringeland Eriksen i tvil. - Champs Elysees er aktuell i V65-4, mener den dyktige sørlandstreneren.

V65
Av: Richard Ekhaugen
Publisert: 14.12.2019 13:49

Fire år gamle Champs Elysees har på få starter bitt svært godt ifra seg under debutsesongen på norske travbaner. Syv starter har gitt to seire og ytterligere fire trippelplasseringer, men nå har ikke Ken Warkenting-vallaken vært å se i løpsbanen siden midten av august. Johan Kringeland Eriksen har fulgt hesten tett gjennom hele karrieren, og er positiv til hestens comeback på hjemmebanen Sørlandets Travpark søndag.

- Snakk om en fin hest
- 4 Champs Elysees
(V65-4/V5-2) ser fin ut opp mot dette løpet. Jeg har ikke kjørt fortere enn 1.20 full vei i hurtigarbeid med ham, men det er snakk om en fin hest dette. Spor 4 gjør det litt vrient da hesten kan bli litt giret, men går startmomentet bra kjører jeg nok for tet her. 3 Thai Swagger er god, men jeg mener min hest er aktuell på direkten. Jeg hadde faktisk ikke hatt mindre tro selv om hestene på 20 meters tillegg her hadde stått på samme distanse som oss, sier Kringeland Eriksen til Equus.

- Litt på vei opp
- 6 Årdals Blesa (V65-1) flyter på styrken. Nest sist tok jeg opp fra start, men det ble ikke tempo underveis og vi kom aldri inn i løpet. Sist satset jeg mer offensivt, og hun gjorde en grei innsats. Følelsen er at hun er litt på vei opp i form. 7 Moi Edel skal være klar favoritt i løpet, men Årdals Blesa kan blande seg inn i trippelkampen.

Startvognprøve på onsdag
- 3 Fata Morgana (V65-2) kjørte jeg startvognprøve med på onsdag, og det virket helt greit. Hoppa var stabil og jeg prøver nok litt fra start her. Galoppen nest sist var ikke hestens feil, men her møter hun 5 Oz som var fryktelig god sist på en bane som nok var to sekunder for tung den kvelden. Fata Morgana kan nok en 1.18-1.19-tid og kan være fra tredje til femte i løpet, vurderer 25-åringen.

Kunne valgt Be My Love
- Jeg har også kjørt en del hurtigjobb med 7 Be My Love, og kunne kjørt henne i dette løpet hvis jeg ville. Nå er det min svigerfar Helge Gundersen som eier Fata Morgana, så da valgte jeg å kjøre den. Be My Love er en spennende hest, og jeg mener hun skal ha større sjanse i dette løpet enn Fata Morgana. Autostart er en fordel for henne da det er en del passgang i hesten og vi har hatt litt balanseutfordringer. Jeg tviler likevel på at hun slår Oz, sier Kringeland Eriksen om hoppa som debuterer i regi Arne Daniel Halvorsen.

Øvrige oppsitt:
- 9 Kolnes Tom (V65-3/V5-1) gikk hurtig i midtuka på rundt 1.30/2000 meter. Han trengte en liten blåser da han kun har gått i firehjulsvogn etter løpet sist. Jeg satser på et ryggløp og håper vi kan hente oss en premie.
- 2 Mixed Zone (V65-5/V5-3/DD-1) kjørte jeg på en lokalkjøring i Travparken for litt siden. Jeg tviler på at han er noe for spillerne her.
- 5 Åse Mai (V5-5) har egentlig vært positiv i det siste. Nest sist synes jeg hun var veldig god etter galopp. 7 Grisleprinsen G.L. vinner vel dette løpet, men bak Tjomsland-hesten er det mange gode hester som 1 Kleppe Nido, 2 Sjø Stjerna og 4 Torje. Åse Mai går fort 1.29 her og er aktuell for en trippelplass. De springer ikke fra henne, mener Johan Kringeland Eriksen.