PMU gjør endringer i 5+.

PMU gjør endringer i 5+ og fjerner stallodds

Fra 1. juli gjør franske PMU endringer i produktegenskapene til spillet 5+ (Quinté) og de fjerner stallodds i vinnerspillet.

Av: Henrik Glimo Hansen
Publisert: 01.07.2019 10:31

Endringene i 5+ handler om hva som skjer når en hest som man har på bongen blir strøket, noe som svært sjeldent forekommer i franske løp.

«Spilleren kan selv velge én reservehest. Dersom spilleren har markert for hest som ikke starter, erstattes den av reservehesten. Dersom spilleren ikke har valgt reservehest, tildeles en automatisk av spillesystemet. Valgt eller gitt reservehest fremkommer på spillkvitteringen. Kun én ikke startende hest vil bli erstattet med reserve. Reservehest erstatter kun fast hest (utgang) på spillkvitteringen. Rundthester vil ikke bli erstattet av reservehest. Gjenstående rekker som inneholder en strøket hest vil delta i Quarte+ (4+) spillet i Frankrike og eventuell gevinst beregnes utifra resultatet i Quarte+. Gjenstående rekker med mer enn en strøket hest vil bli tilbakebetalt. For mer om reservehester henvises til «Hvordan spille 5+» og PMUs spillreglement».

Stallodds, som vil si at man får felles odds i vinnerspillet på to hester fra samme eier, forsvinner også.

5+
Det franske spillereglementet om 5+ - norsk oversettelse (PDF)
Produktinformasjon 5+ (PDF)
Hvordan spille 5+ (PDF)