Lykkje Borka. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

- Balanserer på en knivegg

- Jeg er enormt spent foran 7 Lykkje Borkas comeback i V65-1. Og jeg må gi henne en skikkelig gjennomkjøring med tanke på at årets mål, NM for kaldblodshopper, står for tur allerede neste lørdag, sier Bjørn Stenseth.

V65
Av: Magne Engebretsen
Publisert: 10.07.2019 13:21

- Jeg føler at vi balanserer på en knivegg. 7 Lykkje Borka i 1. løp/V65-1 har vært alvorlig skadet. Hun fikk en seneskjedebetennelse og er satt alvorlig tilbake, men nå har hun vært hel og frisk en periode og har trent bra. Hun er langt unna toppformen, naturlig nok, men jeg blir likevel ikke overrasket om hun vinner første gangen ut. Det er nok riktigere å kalle henne en stor outsider enn en banker, men hun har selvfølgelig kapasitet til å vinne et slikt løp om hun fungerer. Jeg vil varsle for at jeg i utgangspunktet er interessert i et defensivt løpsopplegg. Går det for sakte i front da, så kan hun legge inn en enorm sisterunde og være skikkelig god, men uten å vinne. Jeg skjønner at hun er vrien å vurdere første gangen ut. Jeg er like spent som spillerne, sier Bjørn Steinseth.

I 2. løp/V65-2 kusker han 7 Grans Evita:
- Hun er veldig usikker, men har bra kapasitet. Hun kan snuse på en trippelplass med klaff.
- 2 Spiktrollet er på jakt etter en bra premie.
- 9 Spiklasse i 6. løp/V65-6/V5A-4/DD-2 leverte en enorm sisterunde på Klosterskogen sist. Jeg kjørte passivt innledningsvis. Spor ni passer perfekt med tanke på ryggløp. Selv om full vei ikke er noe pluss, så synes jeg han skal regnes med vinnersjanse.
- 3 Moonlight Cosmic i 7. løp/V5A-5 var svak sist, uten at vi har funnet ut hva som er galt. Er hun like bra som nest sist, så tror jeg hun er en klink vinner, men med tanke på innsatsen sist vil jeg si at hun er en stor outsider. Hun fikk et lett hurtigarbeid sist tirsdag, og da hadde jeg ingenting å utsette.