Cool Canadian trives på Biri. Fra tet blir han vrien å slå i V65-5. Foto: hesteguiden.com

- Taktikken er krystallklar

- Den vinklede vingen på Biri gjør det vanskelig å forsvare innersporet, men taktikken er likevel klar: Jeg kjører til fra start i håp om lede hele veien i V5-3, sier Dag-Sveinung Dalen til Equus.

V65
Av: Rolf Henning Pedersen, Equus media
Publisert: 11.07.2019 10:55

Mannen som kjører desidert flest løp i Norge, hele 970 per torsdag, har flere fine muligheter på Biri, men mest tror han på 1 Cool Canadian.
- Ja, 1 Cool Canadian har vært bra for meg, og han trives både på sprint og Biri. Spørsmålet er om vi klarer å svare opp 6 Park View fra start i og med den vinklede vingen, men jeg håper det. Fra tet tror jeg han vinner, blir vi overfløyet er det selvsagt vanskeligere, analyserer Dalen og forteller dette om sine øvrige oppsitt.

"Gal" og god
- 3 T.K. Torden i V65-2 er en spesiell hest i gemyttet, men bra når han spiller på lag. Holder hesten seg rolig er det snakk om en veldig bra hest i grunnlaget. Da kjemper han helt klart om seieren.
- 7 Frivoll Borken i V65-3 har kapasitet, men er helt avhengig av å fungere. Gjør han det er han en outsider og en garderingsstrek i et åpent løp.
- 4 Not a Fool Genius i V65-4 leverte et fint løp sist og er i meget bra form. Hun har ennå ikke vunnet, men er en outsider i et svært åpent løp med mange vinnerkandidater.
- 2 Valle Grim i V65-5 ble forstyrret til galopp sist. Formen er fin, sporet det beste og distansen intet problem. 7 Solva er en naturlig favoritt, men Valle Grim er en av flere som utfordrer, mener Dag-Sveinung Dalen.