Lionel og Gøran Antonsen møter Nadal Broline og Dante Boko lørdag. Foto: Eirik Stenhaug

- Jeg var heldig

Drøyt tre uker er gått siden den stygge ulykken på Momarken som satte Adrian Solberg Akselsen på sidelinjen med brudd i ryggen. - Jeg var heldig, medgir Gøran Antonsen, som vil lage familiehistorie i Årjäng Stora Sprinterlopp. 

V75
Av: Frode Gjesdal; Equus media
Publisert: 12.07.2019 11:55

- En hjernerystelse og litt smerter rundt omkring i kroppen er ikke noe man klager over etter å ha sett den episoden i reprise, sier Gøran. 

- Vi så ulykken om igjen på sykehuset med sykepleier og medpasienter på plass. Vi var alle enig om at jeg hadde marginene med meg. 

- 4 Lionel (V75-7/DD-2) er tilbake i storløpssirkuset lørdag. Hva er status?

- Han virker bra. Hesten har konkurrert i verdenstoppen i fire år og jeg føler det ikke er så mye vi får gjørt med ham treningsmessig for å forbedre ham. Vi foretok den siste tappingen på mandag, så håper vi at det kan gi ham litt ekstra overskudd fram til lørdag. 

- Nå kjennes Lionel forsåvidt alltid veldig fin ut i trening. Med en vanlig hest kjenner man kanskje at den er mindre spenstig i trening når formen ikke er der. Men med Lionel må man nesten ut å konkurrere for å få svar. 

- Hva tror du om løpet?

- 2 Nadal Broiline er vel hardest imot om han er tilbake etter en liten skuffelse i Oslo. Vi står fint til, og det blir optimal balanse om amerikanervogn, sier Gøran før løpet som pappa Cato vant med supersjokket Spin Lama i 1993. 

- Det er det største løpet pappa har vunnet, så en seier der henger høyt, oppsummerer Gøran Antonsen. 

Førstepremien i Årjäng Stora Sprinterlopp er 600 000 svenske kroner.